MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ - Σπίτι με ΕΝΦΙΑ € 30.000;

Του Στρατή Μαζίδη

Είδηση των τελευταίων ημερών αποτέλεσε η κατάσχεση της οικίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ψυχικό λόγω ενός χρέους ύψους περίπου € 200.000,00 που προέκυψε λόγω ΕΝΦΙΑ. Πιθανότατα σε αυτό να αθροίζεται και το χαράτσι της ΔΕΗ, πρόδρομος του ΕΝΦΙΑ που να μην είχε πληρωθεί.

Τα ρεπορτάζ πάντως των ΜΜΕ αναφέρουν πως μόνο για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ άγγιζε τις € 30.000,00 και οι δόσεις που ρύθμισε ο 86χρονος τα € 1.700,00 το μήνα.

Είναι προφανές ότι με συνολικά εισοδήματα € 20.000,00 μάλλον δεν μπορείς να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ.

Εδώ όμως βλέπουμε την πρωτοφανή κομπίνα του κράτους.

Πώς βρέθηκε ένα ζευγάρι 86 και 82 ετών αντίστοιχα να χρωστά και στιγματίζεται; Αλλά πως να μη βρεθεί όταν φορτώνεται με ένα χρεός από τη μια στιγμή στην άλλη...

Τι σπίτι είναι αυτό που έχει ΕΝΦΙΑ € 30.000,00; Από τη στιγμή που πρόκειται για κληρονομιά της 82χρονης από τη μητέρας της, πιθανότατα θα είναι κάποιο παλιό αρχοντικό όπου οι πρόγονοι της ιδιοκτήτριας έκαναν το...μοιραίο λάθος να το φτιάξουν μεγάλο. Πώς θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μερικές δεκαετίες αργότερα θα υπάρχει αντικειμενική αξία στην περιοχή η οποία σε ορισμένη ζώνη φτάνει τα € 10.000,00/τμ!

€ 10.000 έχουν αυτή τη στιγμή κάτι σπίτια στην πλατεία Βικτωρίας και δεν τα ακουμπά κανείς (φυσικά). € 30.000,00 όσο είναι ο ετήσιος ΕΝΦΙΑ έχουν πλέον παραθαλάσσια εξοχικά σε γνωστές περιοχές της Ελλάδας και τη θάλασσα κάτω από τα πόδια.

Συνεπώς είναι εμφανής ο "παραλογισμός" και προφανές τι επιχειρείται εδώ. Το συγκεκριμένο παράδειγμα το απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο.

Παράλογες αντικειμενικές αξίες, απίθανοι προκύπτοντες φόροι που δεν εξυπηρετούνται και στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο και στο τέλος ο πολίτης οδηγείται στην απώλεια της περιουσίας του.

Αμφίβαλλω αν τέτοιες καταστάσεις υπήρχαν επί τουρκοκρατίας. Ούτε ο Χίτλερ δεν είχε φανταστεί τέτοια ΚΟΜΠΙΝΑ για να αρπάξει τις περιουσίες των εβραίων.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Γιατί; Ίσως επειδή είναι ύπουλο, βρώμικο, μπαμπέσικο, σατανικό. Μα πάνω από όλα γιατί το εφαρμόζουν Ελληνες σε Ελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου