MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ερντογάν έγινε επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ

Πρόσφατα, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να φανταστουν ότι κάποιος από τους συμμάχους θα προδώσει τους άλλους. Η Συμμαχία δεν έχει καν ένα επίσημο μηχανισμό για τον αποκλεισμό μιας χώρας, εάν η συμπεριφορά της είναι εκτός ελέγχου.

Αλλά τώρα αυτή η στιγμή έχει φτάσει. Η Τουρκία απομακρύνεται από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, την ώρα που υποστηρίζει τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους» στον αγώνα κατά της Δύσης, γράφει σε άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής Huffington Post.

Όταν ο Ερντογάν ήρθε στην εξουσία το 2003, η χώρα έκανε μια απότομη στροφή προς τον αυταρχισμό και τη θρησκευτικό συντηρητισμό. Εχασε τους φίλους και πήρε μερος σε μια σύγκρουση, την οποία δεν είναι σε θέση να τελειώσει. Μεταξύ αυτών – η κλιμάκωση του αγώνα με τους Κούρδους και τον Ψυχρό Πόλεμο με τη Ρωσία, .

Και ενώ οι συγκρούσεις αυτές έχουν γίνει όλο και πιο τεταμένες, και στους δρόμους των πόλεων της Τουρκίας εκρήγνυνται βόμβες, η Άγκυρα συνεχίζει να απαιτεί την άνευ όρων υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Έτσι, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου την παραμονή απαίτησε την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς πρόσθετους όρους. «Αναμένουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα σταθουν για την ασφάλειά μας, αν η Τουρκία θα είναι σε κίνδυνο»

Οι χώρες της συμμαχίας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενδώσουν στις προκλήσεις της Άγκυρας, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου. Αντ ‘αυτού, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία που θα καθορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία για τη συνεργασία του Ερντογάν με τους IG τρομοκράτες και κατά πόσον μπορούν να υπάρξουν πλεονεκτήματα, εξισορροπώντας τα εγκλήματά του κατά της Δύσης.

«Το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού εξαιρεί επίσημα τη Τουρκία από το ΝΑΤΟ για την αμείλικτη επιθετικότητας που παρασέρνει τη διεθνή κοινότητα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» – καταλήγει το άρθρο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου