MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Οι Τούρκοι «τρέμουν» ότι θα μείνουν μόνοι έναντι της Ρωσίας

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Μεγάλη ανησυχία έχει αρχίσει να επικρατεί στην Άγκυρα καθώς τα πρώτα μηνύματα από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Τουρκίας στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δεν είναι αυτά που περίμενε.

Συγκριμένα η Γερμανία διαμήνυσε στην Τουρκία ότι θα πρέπει να επιδείξει… σύνεση στο πρόβλημα, ενώ οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής έχουν κρατήσει μια ουδέτερη στάση γεγονός που έχει εκνευρίσει την Άγκυρα.

Εντωμεταξύ τα μηνύματα που έρχονται από την Μόσχα αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος τα έχει «πάρει στο κρανίο» από την τουρκική ενέργεια όχι μόνο να καταρριφτεί το ρωσικό αεροσκάφος, αλλά κυριολεκτικά να σφαγιαστεί δημόσια ο ένας Ρώσος πιλότος που πιάστηκε από τους ισλαμιστές Τουρκομάνους που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Ήδη κάποιες αντιπολιτευόμενες τουρκικές εφημερίδες όπως η Zaman, Cumhürriyet, Sözçü, μιλάνε για ανεύθυνη και εγκληματικά υπερφίαλη πολιτική του διδύμου Ερντογάν – Νταβούτογλου, που οδηγεί την Τουρκία σε πλήρη καταστροφή τις συνέπειες της οποίας θα τις πληρώσει πολύ ακριβά το τουρκικό έθνος. 

Αναμένουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου