MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τι αποκάλυψε ο Ρώσος πιλότος για την κατάρριψη του SU-24 από τους Τούρκους

Στη δημοσιότητα δόθηκαν η φωτογραφία και τα στοιχεία του Ρώσου πιλότου που διεσώθη μετά την χθεσινή κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16.

Ο πιλότος κατάφερε να ξεφύγει, εντοπίστηκε μετά από 12ωρη επιχείρηση και μεταφέρθηκε «σώος και ασφαλής» σε ρωσική αεροπορική βάση στη Λατάκια της Συρίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.

Ο διασωθείς είναι ο κυβερνήτης Konstantin Murakhtin, ενώ ο συνάδελφός του, ο άτυχος πιλότος που δεν κατάφερε να επιβιώσει μετά την κατάρριψη του μαχητικού από τους Τούρκους, είναι ο Όλεγκ Πέσκοφ, στον οποίο θα απονεμηθεί μετά θάνατον, το μετάλλιο του Ήρωα της Ρωσίας, η ανώτερη στρατιωτική τιμή.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο πιλότος που διεσώθη υποστηρίζει πως οι Τούρκοι δεν τους προειδοποίησαν ποτέ και τους χτύπησαν ξαφνικά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί αλλάζει άρδην τα δεδομένα της υπόθεσης και πλέον αναμένεται η τουρκική απάντηση αλλά και η ρωσική αντίδραση.

Ο Ρώσος στρατιωτικός τόνισε ακόμη ότι το αεροσκάφος του δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και ότι και οι δύο χειριστές γνώριζαν την περιοχή όπου πετούσαν «σαν την παλάμη του χεριού τους».

Είναι αδύνατος να παραβιάσαμε τον εναέριο χώρος τους, ούτε για ένα δευτερόλπετο. Πετούσαμε σε υψόμεντρο 6.000 μέτρων σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και είχα τον απόλυτο έλεγχο του σχεδίου πτήσης που είχαμε καθορίσει.

Η επιχείρηση διάσωσης

Το ρωσικό πρακτορείο LifeNews μετέδωσε ότι ο διασωθείς πιλότος που παρέμεινε κρυμμένος για πολλές ώρες μετά την κατάρριψη, εντοπίστηκε από ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού που συνεργάστηκαν με μέλη μιας ελίτ μονάδας της Χεζμπολάχ. Την διάσωση επιβεβαίωσε και ο συριακός στρατός. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ότι αραβο-συριακές δυνάμεις διείσδυσαν σε περιοχές που αποτελούν προπύργια των τζιχαντιστών και διέσωσαν έναν από τους πιλότους.

«Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Ο πιλότος έχει μεταφερθεί στην βάση μας, σώος και ασφαλής» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου. Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διήρκεσε περίπου 12 ώρες και ευχαρίστησε όλες τις δυνάμεις-ρωσικές και συριακές- που πήραν μέρος.

«Έφεραν τον πιλότο στην βάση το βράδυ. Ειδωθήκαμε σήμερα νωρίς, την ώρα που πρωινού. Τουλάχιστον εξ όψεως φαίνεται καλά. Οι γιατροί λένε ότι είναι εκτός κινδύνου» λέει ο ανταποκριτής του Russia Today, Ρομάν Κοσάρεφ, ο πρώτος δημοσιογράφος που συνάντησε τον διασωθέντα πιλότο.

Νωρίτερα, την πληροφορία της διάσωσης είχε κάνει γνωστή ο Ρώσος πρέσβης στην Γαλλία, Αλεξάντερ Ορλόφ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1:

«Όταν κατερρίφθη το αεροσκάφος, οι δυο Ρώσοι πιλότοι εκτινάχτηκαν, ο ένας ήταν ήδη τραυματισμένος όταν έπεσε με το αλεξίπτωτό του και στην συνέχεια εκτελέστηκε με απίστευτη αγριότητα στο έδαφος, από τους τζιχαντιστές που ήταν στην περιοχή. Ο άλλος μπόρεσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εντοπίστηκε από τον συριακό στρατό και επιστρέφει στην ρωσική αεροπορική βάση» δήλωσε ο Ορλόφ.

Πηγή : http://sfairika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου