MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικά στρατιωτικά ρομπότ με Ανεξάρτητη Τεχνητή Νοημοσύνη στο πεδίο της μάχης!

Σε ένα βήμα προς τη δημιουργία ανεξάρτητης τεχνητής νοημοσύνης, συγκρίσιμη με το Skynet από την ταινία «Terminator», μια ρωσική εταιρεία έχει δοκιμάσει με επιτυχία λογισμικό ικανό να λαμβάνει αποφάσεις και να τις υλοποιεί χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση. 



Η United Instrument Manufacturing Corporation (OPK) που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εταιρείας όπλων Rostec, λέει ότι έχει αναπτύξει το Unicum (λατινικά για «το μοναδικό») πακέτο λογισμικού που δίνει σε στρατιωτικά ή πολιτικά ρομπότ αρκετή τεχνητή νοημοσύνη για να εκτελέσουν περίπλοκες εργασίες εντελώς μόνα τους. 

Δουλεύοντας με μια ομάδα έως 10 ρομποτικά συγκροτήματα, η τεχνητή νοημοσύνη Unicum (AI) επικοινωνεί και διανέμει «ρόλους» μεταξύ των ρομπότ, επιλέγει το «διοικητή» της ρομποτικής ομάδας και αναθέτει αποστολές μάχης σε κάθε μηχάνημα. 

Μπορεί να εντοπίσει στόχους, να επιλέξει κυρίαρχες θέσεις στο πεδίο της μάχης, να ζητήσει την έγκριση εξάλειψης στόχου από χειριστές-ανθρώπους και να εξουδετερώσει τους στόχους. Είναι επίσης ικανό να ζητήσει αυτόματα αντικαταστάτες για απενεργοποιημένα μηχανήματα. 


«Αυτό είναι το πρώτο το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τέτοιας ποιότητας που έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις δοκιμές και έχει περάσει στον πελάτη. Η τεχνολογία ετοιμάζεται για εγκατάσταση σε ρομποτικά συστήματα στην πραγματική ζωή, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», δήλωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΟΡΚ Sergey Skokov. 

«Το λογισμικό σύστημα έχει περάσει όλες τις [κυβερνητικές] επιτροπές», τόνισε ο Skokov. 

Η Unicum AI θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε ρομποτικό σύστημα, χωρίς να έχει σημασία που θα χρησιμοποιείται: στο έδαφος, στον αέρα ή στη θάλασσα. Έχει την ικανότητα να δρα ανεξάρτητα ή σε ομάδες. 


Οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι η AI θα μπορούσε να αποκλείσει τους ανθρώπους από τη συμμετοχή στις δράσεις των ρομπότ συνολικά. 

«Με τη Unicum, τα ρομπότ θα είναι ικανά να εκτελούν καθήκοντα ανεξάρτητα, να βλέπουν και να αξιολογούν την κατάσταση, σχεδιάζοντας νέες πορείες, καθώς και επικοινωνία με άλλες συσκευές. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία ολοκληρωμένης τεχνητής νοημοσύνης, ενεργοποιώντας μηχανισμούς με σχεδόν ανθρώπινες ικανότητες», είπε ο Skokov.

Πηγή : http://sfairika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου