MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Spiegel: Ο Σόιμπλε στο δρόμο του Χίτλερ

O εκνευρισμός στη Γερμανία δεν κρύβεται.Ολα σχεδόν τα έντυπα ασχολούνται με την επίθεση της Γερμανίας στην Ελλάδα με το(νεοναζιστικό)πρόσχημα της αριστερής κυβέρνησης.

Σχεδόν ανοιχτά το κατεστημένο του Μονάχου(εκεί ,όπου ζει ο Χριστοφοράκος,γυιός του επι κατοχής Χριστοφοράκου…) μαζί με τον Σόϊμπλε διακηρύσσουν ότι θέλουν να ανατρέψουν την αριστερή κυβέρνηση.Και αραδιάζουν διάφορες προφάσεις ,ως το σημείο να υποστηρίζουν ότι μέχρι να βγει η κυβέρνηση Τσίπρα όλα πήγαιναν ρολόϊ. 

Ο εκνευρισμός δεν κρύβεται ούτε στην κυβέρνηση,ούτε στα γερμανικά ΜΜΕ.Ακόμα και σε αεροπλάνο της Λουφτχάνσα ο υπεύθυνος καμπίνας έστησε επιθετική συζήτηση με Ελληνες δικηγόρους για την «απείθαρχη Ελλάδα». 

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για πρώτη φορά μετά πολλά-πολλά χρόνια έβγαλε ανακοίνωση για να αντικρούσει τους οικονομολόγους (Πικετί,Κρούγκμαν,Στίγκλιτς κ.α.) και εκεί υποστηρίζει διάφορες αστειότητες για να καταλήξει να συγκρίνει την Ελλαδα με την Ολλανδία και το Βέλγιο και την Πορτογαλία…. 

Ως να έλαβαν ποτέ αυτές οι χώρες ΘΗΡΙΩΔΗ δάνεια για να κάνουν ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ αγορές εξοπλιστικών και άλλων απο τη Γερμανίαή τη Γαλλία….

Και στην ανακοίνωση αυτή δεν κρύβεται η γερμανική προσήλωση στην «πειθαρχία» ,την οποία πρέπει να δείξει η Ελλάδα.Προσήλωση που θυμίζει τόσο πολύ την προ-χιτλερική περίοδο και τις ράγες με τις οποίες ανήλθε ο Χίτλερ… 

Είμαστε ακραίοι και αντιγερμανοί; 

Οχι περισσότερο απο το…ΣΠΗΓΚΕΛ.Το πασίγνωστο γερμανικό περιοδικό έχει συνεχή αφιερώματα στην Ελλάδα,αφιερώματα στο «δράμα» του Σόϊμπλε γιατί δεν του αναγνωρίζουν την κυριαρχία…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βασικός αρθρογράφος του περιοδικού Γιάκομπ Ογκστάϊν(Yakob Augstein)έχει δυο συνεχή άρθρα αφιερωμένα στην επίθεση της Γερμανίας.Το πρώτο έχει τίτλο «ΑΛΕΞΗΣ,Ο ΗΡΩΑΣ» και σε αυτό αναφέρεται εκτενώς στον αγώνα του Ελληνα πρωθυπουργού στην πεντάμηνη διαπραγμάτευση.

Ποιά ήταν και είναι η επιδίωξη της Γερμανίας;

Μα η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Γερμανίας στην Ευρώπη και όχι η ΕΥΗΜΕΡΙΑ της Ευρώπης χωρίς γερμανική κυριαρχία.

Αν θεωρείται εμάς «ακραίους» στις παρουσιάσεις ιδού πως παρουσιάζει το ΒΗΜΑ το δεύτερο άρθρο του Ογκστάϊν στο ΣΠΗΓΚΕΛ:

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο γνώμης στο περιοδικό Der Spiegel ο Γιάκομπ Όγκσταϊν. Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Όγκσταϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο “Αγγελα Μέρκελ. 

Όταν ο Γερμανός υπουργός απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αυτό αποτέλεσε μια αλλαγή πορείας, όχι μόνο για τη δημοφιλία του, αλλά και για τον γερμανικό ρόλο στην Ευρώπη, εξηγεί ο αρθρογράφος. 

Αν η πορεία του Σόιμπλε από βαθιά ευρωπαϊστή σε έναν άνθρωπο που εκτοξεύει απειλές είναι και η πορεία της Γερμανίας, τότε αυτό είναι άσχημα νέα τόσο για το Βερολίνο όσο και για την Ευρώπη, τονίζει ο Όγκσταϊν. 

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρός όσο σήμερα, εκτιμά. Δεν έχει να χάσει τίποτε και έχει ζήσει τα πάντα. Θεωρείται σκιώδης καγκελάριος, όμως είναι ένας σκιώδης καγκελάριος του πόνου. 

Αν και στο παρελθόν έχει εκφράσει επανειλημμένα την πίστη του στη Γερμανίδα καγκελάριο, τώρα φαίνεται να μην είναι καθόλου πιστός. Επέμεινε για μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρόλο που η Μέρκελ είχε λάβει μια διαφορετική απόφαση, σημειώνει ο Όγκσταϊν. 

Ο λόγος: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατευθύνει το ευρωπαϊκό μέλλον προς μια άλλη πορεία από αυτή της “Αγγελα Μέρκελ, αλλά και του Χέλμουτ Κολ, εξηγεί ο Όγκσταϊν. Ο Σόιμπλε θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση για την πρόοδο της Ευρώπης, όμως πρόκειται για μια άλλη Ευρώπη, μια γερμανική.»

Βλέπετε πουθενά κριτική απο το ΒΗΜΑ και καταγγελία της Γερμανικής στάσης;
Σκέτη αναφορά τι (ΑΝΤΙΓΕΡΜΑΝΙΚΟ)γράφει το γερμανικπό ΣΠΗΓΚΕΛ και ούτε μια λεξούλα κριτική απο το ΒΗΜΑ.Ως να πρόκειται για άρθρο που αφορά τον δόκτορα Μουγκάμπε,δικτάτορα της Ζιμπάμπουε,στον οποίο είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ…

Γιατί δεν ασκούν κριτική στους Γερμανούς;

Μα διότι οι Γερμανοί έκαναν πάρτι τόσα χρόνια στην Ελλάδα με κυβερνήσεις που στήριζαν ακριβώς αυτοί οι Ολιγάρχες.Με το αζημίωτο φυσικά.Τελευταία πολύ ζηλευτή θέση του Ανδρέα Σταύρου Ψυχάρη ήταν πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο και εκεί κυκλοφορούσε με μια απαστράπτουσα ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ,πριν γίνει βουλευτής της …Νέας Δημοκρατίας!Θυμάται από που ακριβώς την προμηθεύτηκε;

Πηγή : http://sfairika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου