MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το «Κούγκι» στις αγορές δεν γίνεται σήμερα …

Καταρρέουν σήμερα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι αγορές του ευρωπαϊκού Νότου.

Τρομερές πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι ότι οι πολλές τραπεζικές μετοχές της Ιταλίας έχουν σταματήσει να διαπραγματεύονται, ενώ μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών κάνουν βουτιά άνω του 6% ή και 8%.


Κι όμως.. Το «Κούγκι» δεν είναι σήμερα όπως λένε χρηματιστηριακοί αναλυτές. Οι αγορές περιμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Αύριο τα μεσάνυχτα λήγει το πρόγραμμα της Ελλάδας, λήγει και η προθεσμία για τη δόση του ΔΝΤ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για να αποφασίσει για τις ελληνικές τράπεζες.

Έτσι, η κρίσιμη μέρα για τις αγορές διεθνώς θεωρείται η Τετάρτη. Με την Ελλάδα χωρίς πρόγραμμα και το ΔΝΤ απλήρωτο οι αγορές μπορεί να χορέψουν ..πεντοζάλη.

Επίσης, τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας εκτοξεύονται, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού αυτών των χωρών. Εξαίρεση αποτελούν τα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα.

Εννοείται πως οι δανειστές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των αγορών. Δεν αποκλείεται δηλαδή, βλέποντας το .. «Κούγκι» των αγορών να πλησιάζει, να επιχειρήσουν νέο συμβιβασμό με την Ελλάδα. Από πού προκύπτουν όλα αυτά; Θυμηθείτε τη δήλωση της Μέρκελ την περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν ο Τσίπρας ανακοινώσει το δημοψήφισμα: θα πρέπει να βρεθεί λύση πριν ανοίξουν τη Δευτέρα οι αγορές.

Πηγή : http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου