MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Σε πανικό οι «γύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, από το πειραματόζωο Ελλάς!

Επιμένουν στη σκληρή πολιτική της λιτότητας Λαγκάρντ και Γιούνκερ

Σε πανικό βρίσκονται οι «γύπες» της παγκόσμιας οικονομίας, που βλέπουν πως το πειραματόζωό τους μπορεί να ξεφύγει μέσα από τα νύχια τους και ξεσήκωσαν θύελλα δημοσιευμάτων και παρεμβάσεων από αξιωματούχους σε Ευρώπη και Αμερική, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την χώρα μας.


Αυστηρή προειδοποίηση από την Κριστίν Λαγκάρντ για τις συνέπειες μιας διάσκεψης για την αλλαγή των όρων των χρεών μιας χώρας ή τη μερική διαγραφή τους. «Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στους «Irish Times», ενώ συνέχισε, «Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή».

Δηλαδή, στηρίζουμε τις ομαδικές προσπάθειες για τη διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά άμα το κάνετε δεν θα σας εμπιστεύεται πια κανείς, είναι το ζουμί των δηλώσεων της «Σιδηράς Κυρίας» του ΔΝΤ. Όλα αυτά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, πως υποστηρίζει την ιδέα ενός διεθνούς φόρουμ που θα εξετάσει την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις των προκατόχων της και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Reuters. Συγκεκριμένα, «Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ήδη υπάρχουν και να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας».

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου