MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο Σαμαράς κατέστρεψε τη χώρα

Σκληρή επίθεση της Ντόρας στον πρωθυπουργό που τον κατηγορεί ότι η καταστροφή ξεκίνησε το 1993, όταν έριξε τον Μητσοτάκη. «Τα μαχαiρια» έχουν βγει για τα καλά στη Νέα Δημοκρατία , όπως δείχνει η χθεσινή ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, με τους «κεραυνούς» κατά του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως τον κύριο υπεύθυνο για την καταστροφή που βιώνει η χώρα! 

Δίνοντας μια γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί από την Κυριακή το βράδυ η πρώην υπουργός, με τη χθεσινή, κεντρική προεκλογική της ομιλία, συνέδεσε τα δεινά από τη μνημονιακή πολιτική, με την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, από τον σημερινό πρωθυπουργό. 

Το είπε έμμεσα, βέβαια, αλλά το νόημα ήταν απολύτως σαφές και το μήνυμα ακόμη πιο καθαρό. Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε, απευθυνόμενη στον πρώην πρωθυπουργό και πατέρα της, που ήταν παρών στην εκδήλωση, πως αν δεν ανατρεπόταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, από το σημερινό πρωθυπουργό, «η χώρα δε θα ζούσε τη σημερινή κρίση»... 

Είναι προφανές ότι, σε αντίθεση με τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν στο Μαξίμου, απ` την Κυριακή το βράδυ, όταν θα έχει καταστεί ορατή η εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει ένας αδυσώπητος αγώνας διαδοχής, στον οποίο θα χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα, στο πλαίσιο δε αυτό θα βγουν και... σκελετοί απ` τα ντουλάπια. Ολοι, άλλωστε, γνωρίζουν πως η οικογένεια Μητσοτάκη, δεν έχει ξεχάσει την «προδοσία», όπως τη χαρακτηρίζει, του Αντώνη Σαμαρά και ετοιμάζεται για τη ρεβάνς. Είναι, άλλωστε, γνωστό, πως ο κ. Μητσοτάκης, όπως και η κα. Μπακογιάννη, πρόβαλαν, ως την τελευταία στιγμή, εμπόδια στην προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή, να επαναφέρει τον κ. Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. 

Αλλωστε, δεν είναι μόνο η κ. Μπακογιάννη, που περιμένει στη γωνία και η οποία, άλλωστε, ποτέ δε «συμφιλιώθηκε» με το σημερινό πρωθυπουργό, με τον οποίο συγκρούστηκαν το 2009, για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2010 διαγράφηκε από τον κ. Σαμαρά, μετά την υπερψήφιση, εκ μέρους της, του πρώτου Μνημονίου και δημιούργησε το δικό της κόμμα για να το διαλύσει πριν τις εκλογές του Ιουνίου 2012 και να συνταχθεί με τον πρωθυπουργό, προ του κινδύνου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά δεν είναι μόνο η κ. Μπακογιάννη, που, έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς, περιμένει στη γωνία, μόλις ανοίξουν οι κάλπες. Όπως έχει αποκαλύψει η «kontranews», η τελευταία εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στην Θεσσαλονίκη, ήταν «προληπτικό» μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες οι διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών, όπως του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, που, πρόσφατα, ζήτησε ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας. 

Αλλωστε, δεν είναι τυχαία η παρουσία, στη χθεσινή εκρηκτική ομιλία της κ. Μπακογιάννη, όπως του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, που δε συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. 

Πηγή :  http://www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου