MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Να μην φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Στον αέρα τινάζει το παραμύθι της κυβέρνησης, περί δήθεν εξόδου από το Μνημόνιο, με «πρόωρη» αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας ότι το Ταμείο σκοπεύει να παραμείνει, αφού η Ελλάδα έχει ανάγκη «προληπτικής στήριξης». 

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ανάγκη «προληπτικής στήριξης» από του επισήμους πιστωτές της. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά "Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της, τόσο από δημοσιονομικής άποψης όσο και στο θέμα των αγορών, όπου έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση. Αλλά επίσης πιστεύουμε ότι για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψη μας σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη" δείχνοντας ότι το Ταμείο δεν έχει τη διάθεση να αποχωρήσει οριστικά από την Ελλάδα ενώ η ίδια μίλησε για εξέλιξη της σχέσης Ελλάδας -Τρόικας λέγοντας ότι " η σχέση μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και τελικά να καταφέρει να βαδίσει μόνη της» είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως το Ταμείο είναι έτοιμο να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο". 

Η ίδια άφησε να εννοηθεί πως το σχήμα της εποπτείας θα διαφοροποιηθεί χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές ανάγκες της τα επόμενα χρόνια, χωρίς οικονομική βοήθεια από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου