MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το Βilderberg Group ανατινάζει την Μέρκελ με τους super Mario (10 συμμετοχές) και Αλέξη Τσίπρα

Από το The first meeting 

Ο super Mario κάθε άλλο παρά τυχαία φιγούρα είναι στο παγκόσμιο οικονομικό παίγνιο.

Η μείωση των επιτοκίων και η εφαρμογή του προγράμματος αγοράς τιτλοποιημένων δανείων (ABS) από τον Οκτώβριο, μοιάζει σαν τορπίλη στο δίδυμο της λιτότητας Μέρκελ και Σόιμπλε. 

Κάποιοι γνώστες ενός παρασκηνίου- για λίγους μυημένους- θεωρούν πως είναι το πρώτο χτύπημα από όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Δεν αποκλείουν δε πολύ σύντομα η ατσαλάκωτη Μέρκελ να βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που θα την ρίξει στα τάρταρα.

Κι όμως ο Μάριο δεν θα βρισκόταν στη θέση του επικεφαλής της ΕΚΤ εάν δεν είχε την στήριξη του Βερολίνου.

Αυτή την φορά εμφανίζεται να λειτουργεί αυτονομημένα προκαλώντας αμηχανία στην Καγκελάριο, αλλά και στον Σόιμπλε, ο οποίος τον είχε επιπλήξει λίγες μέρες νωρίτερα όταν ο Ντράγκι, από τις ΗΠΑ, έκανε λόγο για ανάπτυξη.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η διάσωση του ευρώ και της ευρωζώνης περνάει μέσα από την μεγαλύτερη τραπεζική και πολιτική ένωση. Είπαμε ένωση και όχι υποταγή σε μια γερμανική Ευρώπη.

«Το ευρώ είναι σαν ένας μπάμπουρας, ένα μυστήριο της φύσης που δεν θα έπρεπε να πετάει αλλά πετάει, και μάλιστα πετούσε πολύ καλά για χρόνια».
Kαι τι πρέπει να κάνει τώρα που σταμάτησε να πετάει; Η απάντηση Ντράγκι: «Nα αναβαθμιστεί σε πραγματική μέλισσα».

Ο 63χρονος πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, ο οποίος έλαβε ιησουιτική παιδεία, είναι ένας άνθρωπος που διακρίνεται για την διακριτικότητα και τη σοβαρότητά του, αποφεύγει την ιταλική κοσμική ζωή, αλλά είναι κοινωνικός.

Αναγνωρισμένος οικονομολόγος και τραπεζίτης, είναι γνωστός ως Ciampi Boy (από τον ισχυρό πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας και μετέπειτα πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι). Εκλήθη το 2005 να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Τράπεζας της Ιταλίας που είχε πληγεί από τη διοίκηση του Αντόνιο Φάτζιο, ο οποίος ενεπλάκη σε τραπεζικό σκάνδαλο.

Η εμπειρία του στην ηγεσία της Goldman Sachs τού επέτρεψε την εκ των έσω γνώση του αγγλο - σαξωνικού χρηματοπιστωτικού κόσμου, στους κόλπους του οποίου χαίρει αναγνώρισης. 

Ο «Σούπερ Μάριο» αποχωρεί τότε από την αμερικανική Goldman Sachs, της οποίας ήταν αντιπρόεδρος από το 2002 και επιστρέφει στη Ρώμη όπου ο διορισμός του χαιρετίζεται από ολόκληρο το ιταλικό πολιτικό φάσμα.

Το έργο του συνέβαλε, σύμφωνα με τους αναλυτές, στη σταθεροποίηση του ιταλικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος κρατήθηκε μακριά από τα τοξικά τραπεζικά προϊόντα και απέφυγε το ναυάγιο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο βιογραφικό του είναι οι 10 συμμετοχές του σε Συνόδους του περίφημου Bilderberg Club. 

Εδώ όπου οι αμερικανικές συμμετοχές είναι οι πλέον πολυάριθμες κι αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. 

Σας θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε "πλακωθεί" δημόσια με τον Σόιμπλε για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης από τους Γερμανούς. Αυτή τη φορά όπως όλα δείχνουν οι Αμερικανοί δεν αρκέστηκαν στις συστάσεις. 

Ο Μάριο Ντράγκι λίγους μήνες μετά τον διορισμό του δίνει την δυνατότητα κυρίως σε Γαλλία και Ιταλία να αποφύγουν τον κίνδυνο να υποστούν μια τιμωρία αντίστοιχη με της Ελλάδας. Θα μας πείτε ο Ντράγκι δεν είναι θιασώτης των μεταρρυθμίσεων όπως η Μέρκελ. Το αντίθετο. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για τη ευρωπαική ενοποίηση. Σε αντίθεση με την Μέρκελ που θεωρεί μεταρρυθμίσεις το να παίρνουν τις δουλειές οι γερμανικές πολυεθνικές ανά την Ευρώπη. Αυτό δεν μπορούσαν να χωνέψουν με τίποτα οι Αμερικανοί και έβγαλαν μπρστά τον super Mario.

Το επόμενο χτύπημα στην Μέρκελ θα έλθει από τον "Ανδρέα Παπανδρέου Νο2" (Εξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ), που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης ο οποίος εκπαιδεύεται στο πανέμορφο Κόμο από τον Πάστορα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Μάριο Μόντι. Ντράγκι και Τσίπρας αποτελούν αυτή την στιγμή μεγάλους μπελάδες για την Μέρκελ, η οποία συνειδητοποιεί πως κάτι μεγαλύτερο- που πιθανόν την ξεπερνά- συμβαίνει εδώ. Σ΄ αυτή την περίπτωση όσοι ηγέτες ομνύουν στο γερμανικό τόξο θα έχουν πρόβλημα. Ανάμεσά τους και οι Σαμαράς-Βενιζέλος...

Πηγή :  kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου