MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επίθεση Καμμένου στην κυβέρνηση – Ξέρουν πως έχουν αποτύχει

Επικριτικός για μια ακόμα φορά προς την κυβέρνηση και τη μνημονιακή της πολιτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 

Ο κ. Καμμένος τόνισε αρχικά πως μαζί με τον βαρύ χειμώνα, έρχεται και η ανεργία η οποία και φέτος θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες Έλληνες. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε έμφαση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση και το γνωρίζει και η ίδια. «Ξέρουν πως έχουν αποτύχει» είπε για την πολιτική που έχουν ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η συγκυβέρνηση και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην τιμή του πετρελαίου: «Ακόμα και με τη μείωση, αν συγκρίνουμε την τιμή του 2010 με αυτή που ανακοινώσανε τις τελευταίες μέρες, θα δούμε πως πλέον το πληρώνουμε διπλάσια και μας λένε πως το έχουν κατεβάσει κιόλας!». 

Για τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Καμμένος ήταν κατηγορηματικός: «Πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό φόρο που θα οδηγήσει στην οριστική εξόντωση των Ελλήνων. Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται, η φορολογία ανεβαίνει και το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η πολιτική που ακολουθείται. Εγώ δεν θα τον πληρώσω. Να προσφύγουν οι πολίτες κατά του ΕΝΦΙΑ. Μάλιστα σκοπεύω να μιλήσω για αυτό με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουβέλη, ώστε να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο κατά του ΕΝΦΙΑ». 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε μια σύγκριση των Ελλήνων επιχειρηματιών με αυτούς γειτονικών χωρών, καταλήγοντας πως πλέον όποιος επιχειρηματίας από τη χώρα μας δε μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό είναι «ήρωας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Όταν έξω η φορολογία είναι στο 9% κι εδώ στο 29%, μόνο ένας ήρωας δε θα μεταφέρει εκεί την έδρα του.» 

Οι λύσεις που πρότεινε για την ανακούφιση των πολιτών, είναι να παρθούν μέτρα ώστε να «παγώσουν» οι οφειλές και να μπορούν να βγουν τα «λουκέτα» από τις επιχειρήσεις. Να μπορεί να απασχολήσει δύο εργαζόμενους, πληρώνοντας πολλές δόσεις για τις οφειλές. 

Αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις, ο κ. Καμμένος τόνισε: 

«Από τα 1300 που εκταμιεύονται από το ταμείο, τα 800 πάνε στους συνταξιούχους, ενώ τα υπόλοιπα ξεπληρώνουν το χρέος της Ελλάδας». 

Όσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση, ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε ποτέ με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 

«Όλες οι μεταγραφές του Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία είναι στελέχη που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκαλέσει ακροδεξιούς και δεν τους δέχτηκε ποτέ. Πολιτικοί που ξεκίνησαν από το ΛΑΟΣ, τους είχε αποκλείσει και ο Καραμανλής και ο Ράλλης και ο Μητσοτάκης. Όλοι αυτοί έχουν αλλοιώσει την εικόνα της ΝΔ. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, ο Κ. Σαμαράς είναι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης που ψήφισε πρόεδρο και δεν ανατράπηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα πωλείται το όνομα της Μακεδονίας από την κυβέρνηση Σαμαρά». 

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε και μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε έδρες και καρέκλες. Έχουμε έντιμη πρόταση, κάποιες κόκκινες γραμμές και βασικά θέλουμε και τηρούμε απόλυτη στάση στα εθνικά μας θέματα. Προστασία του όρου Μακεδονία, προστασία της Θράκης. Υπό προϋποθέσεις λοιπόν μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να υπάρξει. Ποτέ όμως με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία». Τέλος, για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε: «Παλεύανε το καλοκαίρι να βρούνε βουλευτή μας που θα τον ψηφίσει, όμως τους ξεζουμίσαμε»! 

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη βουλευτή του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, επισημαίνοντας πως την έχει παραπέμψει στο Πειθαρχικό με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου