MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτογενές πλεόνασμα κρατισμού, διαφθοράς και παράγκας

Διαπλοκή, ανομία, φοροδιαφυγή, διαφθορά και παράγκες. Παράγκες παντού, ιδιαίτερα στο χώρο της Δικαιοσύνης. 

Μετά από 4 χρόνια ισοπέδωσης της ανθρώπινης αξίας των αδυνάτων εκ των συμπολιτών μας, η κυβέρνηση των κρατιστών κραδαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα σαν λάφυρο του πολέμου κατά των αναξιοπαθούντων.

Την ίδια ώρα που προσκυνά τους σεσημασμένους celebrities της διαπλοκής, που υπερασπίζεται με μανία το βαθύ κομματικό κράτος, που αρνείται να αξιολογήσει των παρακράτων των κηφήνων του δημοσίου, την ίδια ώρα που έχει στυλώσει τα πόδια και αρνείται ακόμη και την παραμικρή μεταρρύθμιση ετοιμάζεται λέει να διαπραγματευθεί με τους δανειστές μας-πιο σκληροτράχηλη από ποτέ.

Το ότι μας αντιμετωπίζει ως κάφρους δεν χωρά αμφιβολία. Το ότι για την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί εναλλακτικές πολιτικές λύσεις-αν εξαιρέσεις την προσπάθεια του Θοδωρή Σκυλακάκη με την Δράση-είναι κάτι που εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση στο έπακρο.

Αρκεί ένας απολογισμός των 4 χρόνων του μνημονίου σε κάθε ελληνική οικογένεια, σε κάθε σπίτι για να διαπιστώσουμε όλοι μας το μέγεθος της απάτης περί μεταρρυθμίσεων.

Το παράδειγμα του αρμόδιου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι χαρακτηριστικό. Ο Μανιτάκης εκδιώχθει σαν αποτυχημένος για να έλθει στην συνέχεια ο Μητσοτάκης να συνεχίσει το χυδαίο έργο του κρατιστή προκατόχου του.

4 χρόνια μνημόνιο και διαρκής εξευτελισμός των πολλών για χάρη μιας χούφτας ολιγαρχών και του διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού...Και το πιο τραγικό για τη χώρα: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου