MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η Εφορία πλαστογράφησε έγγραφο!!!

- Στελέχη της ήθελαν να... "προλάβουν" την αποκάλυψη Παπαγεωργόπουλου! 

- Την αποκάλυψη έκανε η Αναστασία Τσεμπερά, που "κάρφωσε" συναδέλφους της! 

Η Ζ’ Δ.Ο.Υ. πλαστογράφησε την ημερομηνία εγγράφου της, μόνο και μόνο για να καλύψει τις ευθύνες της στην υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, στοιχείο που κρατήθηκε κρυφό από... τη Δικαιοσύνη! 

Πρόκειται για το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιεί ότι ο Δήμος έχει οφειλές. Αλλά αυτό συντάχθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο! Ωστόσο, προκειμένου οι αρμόδιοί της να καλύψουν τις ευθύνες τους που δεν είχαν αντιληφθεί τίποτε εμφάνισαν το έγγραφο με ημερομηνία προγενέστερη της μήνυσης που υπέβαλε ο τότε Δήμαρχος Θεσσαλονίκης! 

Την αποκάλυψη αυτή, που αλλάζει όλα τα δεδομένα της υπόθεσης αλλά και δίνει νέα τροπή στην πολύκροτη δίκη, έκανε η ίδια η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Σωτήρη Καπετανόπουλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του πενταμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης! 

«Τόσο καιρό αναρωτιόμασταν γιατί αυτό το έγγραφο έκανε 45 μέρες μέρες να «ταξιδέψει» λίγες εκατοντάδες μέτρα. Και στην πρωτόδικη διαδικασία μας απασχόλησε πολύ. Και τώρα μαθαίνουμε ότι έκανε μόλις 5, που είναι φυσιολογικό. Οι πλαστογράφοι λοιπόν ήταν στην Εφορία και κάποιοι τους έψαχναν στον Δήμο Θεσσαλονίκης», σχολίασε ο κ. Καπετανόπουλος, που επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον της Επιθεωρήτριας κατηγορώντας της για συγκάλυψη ενός τέτοιου σοβαρότατου στοιχείου και απειλώντας την με μηνύσεις για ψευδορκία και παράβαση καθήκοντος. 

«Δεν το έκρυψα, το γράφω στην Έκθεση μου» απάντησε η κ. Τσεμπερά, χωρίς ωστόσο να υποδείξει σε ποιο σημείο, αν και πολλές φορές κλήθηκε από τον κ. Καπετανόπουλο να το πράξει. «Γιατί το αποκρύψατε από την πρωτόδικη διαδικασία;» ρώτησε ο ίδιος για να λάβει την απάντηση: «Δε μου το επέτρεψε ο Πρόεδρος»!!! 

Ο κ. Καπετανόπουλος τόσο στο Δικαστήριο όσο και αργότερα σε δηλώσεις μίλησε για ευθύνες όλων όσοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα σήμερα, ενώ δικάζονται τα πρόσωπα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε δεύτερο βαθμό, να μην έχει αρχίσει καν η κύρια ανάκριση για τις ευθύνες των Εφοριακών και να μην έχει αρχίσει καν η έρευνα για τις ευθύνες των υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων! 

«Η κ. Τσεμπερά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες στους συναδέλφους της, αφού στο πόρισμα της ελέγχει 30! Δεν αποκλείει και ευθύνες στα στελέχη των Ταμείων, τα οποία ακόμη δεν έχουν ψαχτεί; Άραγε με ποιανού εντολές γίνονταν οι έλεγχοι αυτοί με τόσο επιλεκτικό τρόπο; Με απόφαση της κ. Τσεμπερά; Πώς αποφάσισε η ίδια να εκδίδει πορίσματα μόνο για το Δήμο Θεσσαλονίκης και τρία χρόνια μετά για τους Εφοριακούς;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος του Μιχ. Λεμούσια. Μίλησε επίσης για ευθύνες όσων δεν συσχέτισαν την υπόθεση με την υπάλληλο που φέρεται να παίζει στο Χρηματιστήριο 12 εκ. ευρώ. 

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη. 

ΧΕΝ 


Thanks to Theo_k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου