MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μεγανήσι των κροίσων...

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 11:45

Ο Rybolovlev με την αγορά του Σκορπιού έκανε την αρχή. Σειρά τώρα παίρνει το Μεγανήσι, που αναμένεται να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα του διεθνούς jet set.



Ο λόγος για την ιέρεια της μόδας Miuccia Prada, ιδιοκτήτρια των οίκων μόδας Prada και Miu Miu, η οποία επένδυσε στην Ελλάδα αγοράζοντας μια μεγάλη έκταση στο καταπράσινο νησί του Ιουνίου, προκειμένου να χτίσει εκεί δύο βίλες, οι οποίες θα κοστίσουν γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία.

Η έκταση βρίσκεται στη θέση Κεφάλι, πολύ κοντά στο κέντρο του Μεγανησίου, και ανήκει στον Βρετανό μεγαλοτραπεζίτη Jacob Rothschild.


Αυτή είναι και η πρώτη εκμετάλλευση της επένδυσης του λόρδου, ο οποίος σκοπεύει να χτίσει δώδεκα επαύλεις 1.000 τ.μ., για τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο πρίγκιπας Κάρολος, ο βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos, η Nicole Kidman και ο Roman Abramovich.


(Μεγανήσι - Θέση Κεφάλι: Εδώ σκοπεύει να χτίσει την έπαυλή της η Miuccia Prada)

Βίλες… μόνο για λίγους

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να χτίσει δύο βίλες. Η επένδυση θα γίνει με τη μέθοδο της προπληρωμής, δηλαδή όσοι αποκτήσουν έπαυλη θα προκαταβάλουν το ποσό για τη δημιουργία της.

Κάθε έπαυλη θα διαθέτει κήπους 200 στρεμμάτων, ελικοδρόμιο, πισίνες και ιδιωτική φρούρηση.

Οι rich and famous ψηφίζουν Ιόνιο



Ο Roman Abramovich είναι λάτρης του Ιουνίου, αφού κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας, ενώ πολλές φορές οι κάτοικοι της Λευκάδας τον έχουν δει στην περιοχή.



Η Miuccia Prada είναι επίσης συχνή επισκέπτρια του Μεγανησίου, όπου πολύ διακριτικά περνάει τα καλοκαίρια της.



Τέλος, από τους πιο παλιούς λάτρεις του Ιουνίου είναι ο λόρδος Jacob Rothschild, ο οποίος τη δεκαετία του ’70 μαζί με την οικογένειά του απέκτησε σπίτι στα βόρεια της Κέρκυρας, ενώ το 2005 αγόρασε έκταση 2.662 στρεμμάτων στο Μεγανήσι, όπου θα χτίσει τις πολυτελείς επαύλεις.


Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση