MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πόσο πιθανή είναι η «απόδραση» Μητσοτάκη στην ΕΕ; Ο Νότης Μαριάς απαντά

Υπήρξε από τους πιο δραστήριους και επιδραστικούς ευρωβουλευτές. Κι αυτό προκύπτει από μετρήσιμα στοιχεία, δεν είναι θεωρία ή εκτίμηση. Ο κ.Νότης Μαριάς καθηγητής στο Πανεπιστημίο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής, γνωρίζει όσο λίγοι τα ευρωπαϊκά θέματα, την ευρωβουλή και το παρασκήνιο των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.
 
Γι΄ αυτό και οι εκτιμήσεις που κάνει για το τι έρχεται είναι πολύ σημαντικές. Μεταξύ άλλων ο κ.Μαριάς μιλά για το ενδεχόμενο οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες να επηρεάσουν άμεσα και σαρωτικά τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Πόσο πιθανή είναι η «μετακόμιση» Μητσοτάκη σε κάποια ευρωπαϊκή θέση; Ο κ. Μαριάς απαντά στο ερώτημα ,επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση του ανασχηματισμού ίσως να έχει σχέση και με όσα θα «τρέξουν» μέχρι τα τέλη του Ιουνίου στην Ευρώπη.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου