MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Β.Πούτιν στο οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης: «Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία 54,3 τρισ. δολάρια»

«Ξοδεύουν 1 τρισ.$ το χρόνο παραπάνω από αυτά που μπορούν να παράγουν»
 
«Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία  54,3 τρισ.$», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος από το οικονομικό φόρουμ  που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στο ότι η αμερικανική οικονομία καίτοι  βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δεν υπάρχει άλλη εγγύηση παρά μόνο η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία.
 
Οι ΗΠΑ όμως εκμεταλλεύονται  το μονοπώλιο του δολαρίου που απολαμβάνουν   στις παγκόσμιες αγορές και κάνοντας αυτό κερδίζουν  αλλά το χρέος τους  ανέρχεται πλέον σε 54,3 τρισ.$,
 
Όπως ακόμη είπε η αμερικανική οικονομία δαπανά κατ΄ έτος 1 τρισ.$ παραπάνω από αυτά που μπορεί να παράγει χρησιμοποιώντας το μονοπώλιο του δολαρίου.
 
Είναι σαν να αντλεί τις πλούτο άλλων χωρών.
 
«Μιλούσαμε για την πανδημία. Τι ακριβώς έγινε τότε; Δεν θυμάμαι πόσα τύπωσαν στις ΗΠΑ. Νομίζω ήταν κάπου 5,4 τρισ. Παρεμπίπτοντος στην Ευρώπη τύπωσαν κάπου 3,4 με 3,5 τρισ.€
 
Τι κάνουν μετά; Μοιράζουν αυτά τα λεφτά μέσα στη χώρα και μετά αρχίζουν να αγοράζουν τρόφιμα στην παγκόσμια αγορά. Αμέσως ο πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων ανέβηκε κατακόρυφα.
 
Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν έχουμε το μονοπώλιο του δολαρίου και δεν μπορούμε να φερθούμε σαν αποικιοκράτες», είπε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου