MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη-βόμβα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η κυβέρνηση έδωσε την εντολή για το μπάζωμα»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρος οικογενειών θυμάτων έκανε λόγο «για προσωπική έγγραφη εντολή του Μητσοτάκη, προκειμένου να αλλάξει χέρια η ανάκριση»
 
Στην αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο ανακριτής της υπόθεσης των Τεμπών τής γνωστοποίησε πως η εντολή για το μπάζωμα δόθηκε από την κυβέρνηση προχώρησε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Από τον Βασίλη Γαλούπη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρος οικογενειών θυμάτων δήλωσε από τον Βόλο ότι «η εντολή για το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, του τόπου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δόθηκε από την κυβέρνηση», τονίζοντας πως «αυτό το γνωρίζω και προσωπικά, διότι μου το γνωστοποίησε ο ίδιος ο ανακριτής στην ερώτηση που του έκανα όταν τον πρωτοεπισκέφθηκα, εκπροσωπώντας οικογένεια θύματος».
 
Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «προσωπική έγγραφη εντολή του Μητσοτάκη προκειμένου να αλλάξει χέρια η ανάκριση», ενώ χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλο, ζητώντας να συνεχιστεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και να μη θεωρηθεί ολοκληρωμένη. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Οπως δήλωσε, «είναι τραγικό και εξαιρετικά προκλητικό ότι, έναν χρόνο μετά, οι επιτελείς της κυβέρνησης δείχνουν ο ένας τον άλλον για ν’ αρνηθούν το πρωτοφανές, ότι η εντολή για το μπάζωμα δόθηκε από την ίδια την κυβέρνηση και από τον Μητσοτάκη. Ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε προσωπική εμπλοκή κι ότι έδωσε προσωπική εντολή, έγγραφη, για ν’ αλλάξει χέρια η ανάκριση».
 
Και κατέληξε: «Η Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τελειώσει. Εκλεισε τις εργασίες της με τη βία η κυβερνητική πλειοψηφία και ο κ. Μαρκόπουλος, αυτό το ανεκδιήγητο πρόσωπο που προεδρεύει κατ’ εντολή για να καλύψει και να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες».
 
Αγνόηση από Τασούλα
 
Μια σημαντική καταγγελία, εξάλλου, έκανε ο πρώην υφυπουργός Αμυνας και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Λουκάς Αποστολίδης. Ο δικηγόρος, που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων, είπε στην εκπομπή του Rise «ΝΕΤ 24», με τους Βασίλη Ταλαμάγκα, Μιχάλη Παπαδόπουλο και Νίκο Μερτζάνη, ότι είχε στείλει από τις 8 Φεβρουαρίου επίσημη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα με το αίτημα να φωταγωγηθεί η Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου για τη μαύρη επέτειο και να αναγνωστούν τα ονόματα των 57 νεκρών.
 
Την επιστολή, όπως είπε ο κ. Αποστολίδης, την παρέδωσε ο ίδιος στη γραμματεία του προέδρου της Βουλής, δίχως όμως να λάβει ποτέ την παραμικρή απάντηση.
 
Ο Τασούλας, δηλαδή, αγνόησε επιδεικτικά το επίσημο αίτημα ενός πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και υφυπουργού – μια ακόμα ένδειξη ότι τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αδιάσπαστη, κοινή γραμμή για το δυστύχημα των Τεμπών, όπως έχει διαφανεί από την ψηφοφορία «μπετόν» για τη σύσταση προανακριτικής, τις ψηφοφορίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική με στόχο την απροκάλυπτη συγκάλυψη και τις εχθρικές δηλώσεις για τους συγγενείς, που έχουν γίνει ακόμα κι από τον πρωθυπουργό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου