MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

«Το «ενιαίο κόμμα» έχει ήδη παραδώσει το Καστελλόριζο»-Σταύρος Καλεντερίδης

Ο κ.Σταύρος Καλεντερίδης, από τη νέα γενιά επιστημόνων-διεθνολόγων δεν στρογγυλεύει τις γωνίες για όσα ζούμε στα ελληνοτουρκικά. Μιλά στο militaire channel για «το ενιαίο κόμμα στην Ελλάδα» ,το οποίο εκτελεί τις εντολές των πατρόνων του από το εξωτερικό , αδιαφορώντας αν αυτές είναι αντίθετες στα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ.Καλεντερίδης υποστηρίζει ότι από το 2003 ακόμη αυτό το «ενιαίο κόμμα», έχει επί της ουσίας ξεπουλήσει την υπόθεση του Καστελλόριζου και εξηγεί που στηρίζει αυτή την άποψη του.


Γιατί αφήνουμε ανενόχλητη την Τουρκία να ασκεί πολιτική σε περιοχές που η Ελλάδα μπορεί να έχει λόγο, παρουσία ακόμη και παρέμβαση; Ο κ.Καλεντερίδης απαντά χωρίς περιστροφές. Επικαλείται όσα έχει γράψει στο βιβλίο του «Το ντόμινο των υποχωρήσεων στο Αιγαίο», όπου έχει μελετήσει τα έγγραφα των Αμερικανών από το 1974 έως το 1999. Από αυτά φαίνεται πόσο δεδομένους μας θεωρούν οι ΗΠΑ και γιατί μας είχαν δώσει το ρόλο του αδύναμου κρίκου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου