MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

«Μυρίζει μπαρούτι στη γειτονιά μας και η Ελλάδα πρέπει να προστατευθεί»-Δημ. Κωνσταντακόπουλος

«Στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη και η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην εμπλακεί». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος μιλά στο militaire channel ,μετά από τους αμερικανο-βρετανικούς βομβαρδισμούς στην Υεμένη και δεν κρύβει τις έντονες ανησυχίες του.
 
Το 2024 ξεκινά χωρίς να υπάρχει ούτε η παραμικρή ένδειξη ότι αναζητείται διέξοδος προς εκεχειρίες πολύ περισσότερο για ειρήνευση στις δύο μεγάλες πολεμικές εστίες, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Ο κ.Κωνσταντακόπουλος ασκεί δριμύτατη κριτική στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαχειρίζεται αυτές τις κρίσεις «στην αυλή μας».
 
Ο κ.Κωνσταντακόπουλος υπενθυμίζει την εμμονή Νετανιάχου για επίθεση στο Ιράν. Αν κάτι τέτοιο συμβεί ουδείς μπορεί να υπολογίσει το μέγεθος της κρίσης και της καταστροφής.
 

 
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και στα πολεμικά μέτωπα που μπορεί να επεκταθούν αλλά και στην οικονομία, διεθνώς όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο κ.Κωνσταντακόπουλος μιλά για το πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει όλα αυτά τα περίπλοκα και επικίνδυνα που εξελίσσονται. Συζητά για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά τα σοβαρά που μας επηρεάζουν άμεσα.
 
Ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι δημοσιογράφος, διαχειριστής της σελίδας konstantakopoulos.gr και συνιδρυτής της Delphi Initiative. Εργάσθηκε στο παρελθόν σε ερευνητικά ιδρύματα της Γαλλίας και της Ελλάδας ως φυσικός, στο πρωθυπουργικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου ως ειδικός συνεργάτης για θέματα ελέγχου των εξοπλισμών και στη Μόσχα ως διευθυντής του γραφείου του Αθηναϊκού Πρακτορείου επί δεκαετία και ως ανταποκριτής για πολλά μέσα. Συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Ράπτη (Pablo) στην έκδοση της διεθνούς επιθεώρησης για την Αυτοδιαχείριση “Utopie Critique”. Έχει γράψει τα βιβλία: “Η Κύπρος στο στόχαστρο – Γιατί θέλουν μια Κύπρο χωρίς Έλληνες” (Ινφογνώμων 2017), “Η Κύπρος σε Παγίδα” (Λιβάνης, 2008), “Η Αρπαγή της Κύπρου” (Λιβάνης, 2004) και “Φάκελος Ελλάς – Τα αρχεία των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών” (Λιβάνης, 1993).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου