MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Κλείνει το θέμα των υποκλοπών η ΑΔΑΕ επικαλούμενη το απόρρητο

Εξέλιξη-«βόμβα» μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Ράμμου για απειλές και εκβιασμούς
 
«Ταφόπλακα» μπαίνει στο σκάνδαλο των υποκλοπών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλείνει την έρευνα επικαλούμενη το απόρρητο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος ενώπιον της επιτροπής LIBE κατήγγειλε πιέσεις και απειλές από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε «σοκ» την κλήση πρώην στελεχών της ΑΔΑΕ από τη δικαιοσύνη. Ο X. Ράμμος μίλησε για απειλές που δέχτηκε ο ίδιος όπως και άλλα μέλη της Αρχής που έκαναν το καθήκον τους, ερευνώντας την υπόθεση.
 
Σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Χρήστο Ράμμο, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε για προσωπική ατζέντα και σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει «σουρωτήρι» την ΑΔΑΕ: «αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;».
 
Σημειώνεται ότι η αίτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ενεργοποιήθηκε με καθυστέρηση, με την οποία ζητάει να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην αρχή να ενημερώνει εκείνους που έγιναν στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ, θα συζητηθεί στο ΣτΕ την Παρασκευή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου