MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Αλήθεια πνιγμένη στο αίμα! Ο Α. Χατζηστεφάνου μιλά για την προπαγάνδα που σκεπάζει πτώματα

Σε όλους τους πολέμους «η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα», συνηθίζουμε να λέμε. Στη Μέση Ανατολή φαίνεται ότι της δίνουν και τη χαριστική βολή για να βεβαιωθούν ότι τη σκότωσαν. Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ισραήλ ,είναι ίσως ισχυρότερος και από τις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Στην περίπτωση της σύγκρουσης με τη Χαμάς, αυτός ο μηχανισμός έχει βρει απόλυτη στήριξη από μέσα ενημέρωσης της Δύσης. Και τα ελληνικά…
 
Ο Άρης Χατζηστεφάνου δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Προπαγάνδα και παραπληροφόρηση: πώς τις εντοπίζουμε», δίνει μάχη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της ιστοσελίδας info-war να αποκαλύψει ψεύδη, μισές αλήθειες και διαστρέβλωση γεγονότων από τον μηχανισμό προπαγάνδας του Ισραήλ. Έχει αντίστοιχο μηχανισμό η Χαμάς; Προφανώς, αλλά όπως εξηγεί ο Άρης Χατζηστεφάνου η σύγκρουση είναι πιο άνιση ακόμη κι απ΄  αυτή που γίνεται στο πεδίο , όπου από την μία υπάρχουν βόμβες και από την άλλη άμαχοι.
 
 
Ο Άρης Χατζηστεφάνου καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς εναντίον αμάχων αλλά δεν μπορεί να  αποδεχτεί ότι αυτό και μόνο το γεγονός μπορεί να αιτιολογήσει όσα κάνει το Ισραήλ.
 
Περιγράφει τον μηχανισμό των ισραηλινών που δρα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παλαιότερα τον «γνώρισε από μέσα» παριστάνοντας το «φιλοϊσραηλινό τρολ».
 
Μιλά για τον ανηλεή πόλεμο που δέχονται λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικές πλατφόρμες που μεταδίδουν την άλλη άποψη ή απλά θέτουν ερωτήματα για την κρίση στη Μέση Ανατολή.
 
Πως κρίνει την δημοσιογραφική κάλυψη του πολέμου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου