MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Απριλίου 2023

«΄Έχουμε γίνει αποικία των ΗΠΑ, δουλοπρεπής η πολιτική μας»! Ο Θόδωρος Καρυώτης μιλά για την ΑΟΖ

Ο καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης εδώ και 40 χρόνια ,προσπαθεί να αφυπνίσει τις ελληνικές κυβερνήσεις για την «ανάσταση» της ΑΟΖ! Δεν τα έχει καταφέρει ,αλλά δεν σταματά να παλεύει…
 
Στη συνέντευξη του στο militaire channel είναι αποκαλυπτικός:
 
•Χαρακτηρίζει πολύ κακή εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου. Μια συμφωνία για την οποία η ελληνική κυβέρνηση ανεξήγητα πανηγύριζε και την παρουσιάζει ως…μέγα επίτευγμα της εξωτερικής της πολιτικής! Ο κ. Καρυώτης θα στεναχωρήσει πολλούς από τους πανηγυρίζοντες, αλλά προφανώς ξέρει πολλά περισσότερα και γι ΄ αυτό οι απόψεις του θα έπρεπε να έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
 

 
•Πιστεύει ότι οι Αμερικανοί μετά από τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα θελήσουν να «λύσουν» το «ελληνοτουρκικό πρόβλημα». Πως; Εκφράζει την εκτίμηση του.
  • Δεν κρύβει την άποψη του για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: «Έχουμε γίνει αποικία των ΗΠΑ…Όλη αυτή η κινητικότητα στην περιοχή μας δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα ,αλλά με την προστασία του Ισραήλ», λέει.
     
  • «Ακολουθούμε μια πολιτική φιλοαμερικανική η οποία είναι αρκετά δουλοπρεπής» ,προσθέτει ο κ.Καρυώτης.
     
  • «Δεν υπάρχει ουσιαστικά ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, υστερούμε» ,υποστηρίζει ο καθηγητής Καρυώτης.
Στο τέλος της συνέντευξης ο κ.Θόδωρος Καρυώτης εξηγεί τι θα πρέπει να γίνει. Έστω και τώρα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου