MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Ποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή του «Βελισσάριου» και να μας πείσουν ότι είναι και «κανονικότητα»;

Αμέσως μετά από τις αποκαλύψεις ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Α/ΓΕΣ, γίνεται συστηματική προσπάθεια από κάποιους για να πειστούμε ότι δεν είναι δα και κάτι τόσο φοβερό! Ότι είναι περίπου…κανονικότητα!!!


Όχι δεν είναι κανονικό η ΕΥΠ να παρακολουθεί κανέναν εντός συνόρων. Πόσο μάλλον Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων! Αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια οι Αρχηγοί;

Αυτά γίνονταν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80! Ήταν η γνωστή επιχείρηση «Βελισσάριος» για την οποία το militaire.gr έχει κάνει σειρά δημοσιευμάτων, παρουσιάζοντας τα έγγραφα των παρακολουθήσεων Αξιωματικών. Τότε υπήρχε η δικαιολογία ότι παρακολουθούσαν «σταγονίδια της χούντας». Σε κάποιες περιπτώσεις όντως οι στόχοι είχαν τέτοιες απόψεις. Πολλοί αξιωματικοί όμως ήταν θύματα. Όπως και να ΄χει οι επιχειρήσεις τύπου «Βελισσάριος» τελείωσαν και κρίθηκαν παράνομες. Όσοι θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό να τις ξαναζήσουμε, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Οι στρατιωτικοί πάντως έχουν ξεκάθαρη άποψη. Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Δημήτρης Μεθενίτης:
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου