MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η Ευρώπη του λόμπινγκ! Ο Νότης Μαριάς μας την αποκαλύπτει σε κάθε της λεπτομέρεια

Τα «παλιά τα χρόνια» ακούγαμε για την «Ευρώπη των λαών» ή την «Ευρώπη των μονοπωλίων», ανάλογα με το πως αντιμετώπιζε ο καθένας την ΕΟΚ που έγινε ΕΕ.Μόνο που όπως διαπιστώνουμε αυτές τις ημέρες, μετά από το σκάνδαλο με το Κατάρ στο οποίο πρωταγωνιστεί η Εύα Καϊλή, τελικά έχουμε να κάνουμε με την Ευρώπη των «λόμπις»!


Ο Νότης Μαριάς πρώην ευρωβουλευτής και επικεφαλής του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος Δρόμος» εξηγεί λεπτομερέστατα πως λειτουργούν οι χιλιάδες λομπίστες στις Βρυξέλλες! Μας δείχνει το «χάρτη του λόμπι», τους «στόχους» που έχουν ως προτεραιότητα οι «λομπίστες» ,ποια είναι τα «κλειδιά» με τα οποία ανοίγουν πόρτες!

Ο κ.Μαριάς πολέμησε την τακτική του λόμπινγκ και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που σήμερα δεν είναι ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου