MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Θα έχουμε μπλακ άουτ, φορτώστε νερό και τρόφιμα - Επανέρχεται με προειδοποιήσεις η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας

Τμήμα των γερμανικών δήμων και περιφερειών έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το κίνδυνο μπλακ άουτ, αλλά οι περισσότεροι όχι ακόμη 
 
Ο επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Αρωγής σε Καταστροφές (BBK), Ralph Tiesler, απεύθυνε ξανά προειδοποίηση προς τους γερμανούς πολίτες να προχωρήσουν σε προετοιμασίες εν όψει του ενδεχόμενου να υπάρξουν διακοπές ρεύματος περιορισμένης διάρκειας σε κάποιες περιφέρειες, ιδιαίτερα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και να προχωρήσουν σε κάποιες απαραίτητες προμήθειες.
 
«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος αυτόν τον χειμώνα. Εννοώ ότ θα έχουμε προσωρινές διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε περιφερειακή βάση. Αιτία δεν θα είναι μόνο οι ελλείψεις ενέργειας, αλλά και η στοχευμένη, προσωρινή διακοπή λειτουργίας των δικτύων από τους φορείς εκμετάλλευσης, με στόχο την προστασία των δικτύων και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η συνολική παροχή», είπε ο Tiesler στην εφημερίδα Welt am Sonntag, προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές σε αρκετούς γερμανικούς δήμους προετοιμάζονται για την πιθανότητα διακοπής ρεύματος και έχουν αναπτύξει «ακριβή σχέδια» που περιλαμβάνουν προμήθεια γεννητριών έκτακτης ανάγκης για την υποστήριξη του συστήματος».
 
Αυτό σημαίνει όμως ότι υπάρχουν επίσης ορισμένες γερμανικές περιφέρειες και δήμοι που δεν έχουν ακόμη αρχίσει τις προετοιμασίες - και παρά το γεγονός ότι οι γερμανικοί αποθηκευτικοί χώροι φυσικού αερίου είναι πλήρεις, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα αποθέματα δεν θα φτάσουν για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας ως την άνοιξη.
 
«Αναμένουμε βραχυπρόθεσμα μπλακ άουτ και όχι μακροχρόνια, μεγάλης κλίμακας μπλακ άουτ. Αλλά και γι' αυτό είναι σημαντική η καλή προετοιμασία» πρόσθεσε ο Tiesler.
 
«Πρέπει επίσης οι πολίτες να αποθηκεύσουν κυρίως νερό, πολλά τελάρα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα, αρκετά για 10 μέρες. Αυτό συνιστά η υπηρεσία μας... Το μήνυμά μας είναι: προετοιμαστείτε. Να είστε προετοιμασμένοι για πιθανές κρίσεις, μην υποθέτετε ότι όλα θα είναι άμεσα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Tiesler, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι θα πρέπει επίσης να αγοράσουν ραδιόφωνα με μπαταρίες και κεριά.

Τα ενεργειακό πρόβλημα της Γερμανίας πηγάζει από τη διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μετά από ένα άστοχο σχέδιο για πρόωρο κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών της.
 
Πηγή : www.bankingnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου