MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Γ.Αδαλής : Η τέλεια «καταιγίδα» για την Ευρώπη και η υποκρισία της ενεργειακής απεξάρτησης

Ο οικονομέτρης -αναλυτής Γ.Αδαλής , μιλάει σήμερα στον 98.4 για την τέλεια «καταιγίδα» για τις χώρες της Ευρώπης και ειδικά αυτές της Ε.Ε. , ενεργειακά , οικονομικά , επισιτιστικά αλλά και υφεσιακά, στο όνομα όμως όπως υποστηρίζει μίας βίαιης πράσινης μετάβασης που χρηματοδοτείται μέσα από την ακριβή συμβατική ενέργεια , όπως την έχουν καταστήσει στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους λαούς οι αποφάσεις των Βρυξελλών. 
 
Ταυτόχρονα ο Γιώργος Αδαλής, αναφέρεται και στην υποκρισία της δήθεν απεξάρτησης από τους Ρωσικούς ενεργειακούς πόρους , αφού οι κινήσεις και της Κομισιόν και των μεγάλων χωρών της Ε.Ε. για συνεργασίες με εναλλακτικούς εταίρους , όπως το Κατάρ ή το Αζερμπαϊτζάν , στη ουσία είναι δια της τεθλασμένης σχέση με τη Ρωσία η οποία είναι είτε συμμέτοχος των ενεργειακών εταιριών και των κοιτασμάτων των χωρών αυτών ή το αντίστροφο. Επιπλέον, όπως εξηγεί τμήμα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, θα περνά και από την Τουρκία ε ότι συνεπάγεται αυτό, αφού πολλοί αγωγοί διέρχονται από το έδαφος της .
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου