MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Παραδοχή του CDC. Οι μάσκες ήταν ένα πολιτικό θέατρο

Ήδη εδώ και δύο χρόνια, το να μπαίνεις σε ένα παντοπωλείο με γυμνό πρόσωπο είναι σαν να ρισκάρεις να σε κοιτάξουν με άγρια βλέμματα, τουλάχιστον σε ορισμένα μέρη της χώρας. Αλλά να μπαίνεις μέσα με το πρόσωπό σου καλυμμένο από ένα λεπτό κομμάτι ύφασμα, κατά προτίμηση με κάποιο αόριστα αφυπνιστικό σύνθημα, που το πήρες σε υπερτιμολογημένη τιμή στο Etsy; Είσαι τέλειος.


Οι μάσκες ήταν προφανές πολιτικό θέατρο από την αρχή, όταν ο Anthony Fauci και οι συνεργάτες του υποσχέθηκαν ότι δεν τις χρειαζόμασταν και μετά έκαναν στροφή και υποσχέθηκαν ότι τις χρειαζόμασταν. Αλλά όταν λογικοί παρατηρητές προσπάθησαν να το επισημάνουν αυτό, η συμμορία των μεγάλων τεχνολογικών μέσων ενημέρωσης τους χαστούκισε με χαρά με “ελέγχους” “γεγονότων”.

Όταν το The Federalist έγραψε τον τίτλο “Many Studies Find That Cloth Masks Do Not Stop Viruses Like COVID” τον Νοέμβριο του 2020, το Lead Stories προσπάθησε να “ελέγξει τα γεγονότα” του άρθρου, τοποθετώντας μια κόκκινη ετικέτα “masks work” πάνω από ένα screenshot του αρχικού άρθρου.

Το “fact-check” επικαλέστηκε μάλιστα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών κατά του COVID-19, όπου το CDC επέμενε: “Οι υφασμάτινες μάσκες όχι μόνο εμποδίζουν αποτελεσματικά τα περισσότερα μεγάλα σταγονίδια (δηλαδή 20-30 μικρά και μεγαλύτερα), αλλά μπορούν επίσης να εμποδίσουν την εκπνοή λεπτών σταγονιδίων και σωματιδίων” και “τα υλικά των υφασμάτινων μασκών μπορούν επίσης να μειώσουν την έκθεση των χρηστών σε μολυσματικά σταγονίδια μέσω της διήθησης”.

Ωστόσο, το ίδιο CDC παραδέχτηκε σιωπηλά την Παρασκευή ότι οι λεπτές υφασμάτινες μάσκες, τις οποίες ο οργανισμός και οι σύμμαχοί του στα εταιρικά μέσα ενημέρωσης επευφημούσαν τα τελευταία δύο χρόνια, στην πραγματικότητα “παρέχουν τη μικρότερη προστασία” έναντι του COVID-19. Ήταν “η πρώτη φορά που το CDC ασχολήθηκε ρητά” με τη σχετική αναποτελεσματικότητα των υφασμάτινων μασκών, σύμφωνα με τους New York Times.

Η παραδοχή του οργανισμού έρχεται μετά από παραδοχές ανθρώπων όπως η Leana Wen του CNN ότι “οι υφασμάτινες μάσκες δεν είναι κατάλληλες για αυτή την πανδημία”.

Αυτή η τελευταία μεταστροφή σε μια μακρά σειρά από κωλοτούμπες που καταστρέφουν την εμπιστοσύνη σημαίνει ότι αξίζει ένας γύρος του θριάμβου σε ανθρώπους όπως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Rand Paul από το Κεντάκι, ο οποίος λογοκρίθηκε από το YouTube που ανήκει στην Google επειδή πρότεινε ότι οι υφασμάτινες μάσκες δεν λειτουργούν και οι N95 λειτουργούν. Αξίζει επίσης σε όλους όσοι αρνήθηκαν να κρεμάσουν ένα κομμάτι άχρηστου υφάσματος από τα αυτιά τους σε κάθε εστιατόριο, κατάστημα και αεροδρόμιο με μοναδικό σκοπό να προσαρμοστούν στη δημοφιλή πολιτική αφήγηση.
Does this mean snot-nosed censors at YouTube will come to my office and kiss my … and admit I was right?https://t.co/0BZ2HZHiZW

— Senator Rand Paul (@RandPaul) January 15, 2022
Όμως, το να κάνουμε έναν γύρω του θριαμβου δεν πρέπει να μας εμποδίζει να προβλέψουμε τον λόγο για τον οποίο το CDC, το CNN και άλλοι μετατοπίζουν αθόρυβα τα σημεία συζήτησης και ελπίζουν ότι θα ξεχάσουμε το ιστορικό τους. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να απομνημονεύσουν την παλιά τους αφήγηση, αλλά δεν έχουμε επίσης την πολυτέλεια να ξεγελαστούμε με την επερχόμενη αφήγηση ότι όλοι, από τα παιδιά του νηπιαγωγείου μέχρι τις μπάντες που κάνουν εμβατήρια, πρέπει τώρα να φορούν μια μάσκα N95 ιατρικού τύπου μέχρι να τελειώσει αυτή η ατελείωτη πανδημία.

Αυτό συμβαίνει ήδη στην κομητεία του Λος Άντζελες, όπου οι Los Angeles Times σημείωσαν μια “μεγάλη ώθηση για τους Καλιφορνέζους να στραφούν σε μάσκες N95 ή KN95”, καθώς μια επικαιροποιημένη υγειονομική διάταξη της κομητείας που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα απαιτεί από τους εργοδότες να παρέχουν όχι απλώς μάσκες για τους υπαλλήλους τους, αλλά “μια καλά προσαρμοσμένη ιατρική μάσκα, χειρουργική μάσκα ή αναπνευστική συσκευή υψηλότερου επιπέδου, όπως μια αναπνευστική συσκευή προσώπου με φίλτρο N95 ή KN95”.

Ναι, οι μάσκες N95 είναι πιο αποτελεσματικές από τις υφασμάτινες μάσκες, και αυτό το λέμε από την αρχή. Οι στολές Hazmat είναι επίσης πιο αποτελεσματικές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να κυκλοφορούμε στο παντοπωλείο σαν να βρισκόμαστε σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο τοξικών αναθυμιάσεων.

Ούτε σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσουμε τους γραφειοκράτες της COVID να ξεφύγουν με την εντολή των N95, δεδομένου ότι κάθε άλλη εντολή της COVID που δόθηκε τα τελευταία δύο χρόνια αποδείχθηκε αναποτελεσματική. Τα εκτεταμένα, υποχρεωτικά κρατικά λουκέτα έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό, το υποχρεωτικό εμβόλιο δεν αποτρέπει τη μετάδοση ή τη μόλυνση, και το CDC μόλις παραδέχθηκε ότι πολλές από αυτές τις μάσκες που ανάγκασαν τους ανθρώπους να φορούν για δύο χρόνια ήταν λίγο πολύ άσκοπες.

Το COVID απαιτεί μια ανάλυση κινδύνου-οφέλους που ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό από κατάσταση σε κατάσταση και από άτομο σε άτομο. Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου – ας πούμε, έχετε συνάχι αλλά πρόκειται να επισκεφθείτε την ανοσοκατασταλμένη γιαγιά σας σε μια μονάδα υποστηριζόμενης διαβίωσης – και θέλετε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις, μπορείτε να μείνετε στο σπίτι ή να φορέσετε μια μάσκα N95. Αν είστε νέοι και υγιείς και βγαίνετε για φαγητό με μια παρέα φίλων – ή κάθεστε σε μια τάξη, ή πηγαίνετε για τζόκινγκ, ή οτιδήποτε άλλο – και δεν θέλετε να φορέσετε μάσκα, μην το κάνετε.

Αλλά η επιβολή μάσκας N95 για κάθε δραστηριότητα της κανονικής ζωής, για να αποκρούσει μια ήπια παραλλαγή ενός ιού που αποτελεί μικρό κίνδυνο για πολλούς Αμερικανούς, σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του CDC, είναι εξίσου παράλογη με το να κουβαλάμε μαζί μας τα άχρηστα υφασμάτινα φίμωτρα που μας είπαν να έχουμε στα αυτοκίνητα και στις τσέπες μας εδώ και 22 μήνες. Οι εντολές για μάσκες ήταν πάντα περισσότερο για την επίδειξη συμμόρφωσης παρά για την ασφάλεια των ανθρώπων, και η τελευταία ντροπιαστική αποκάλυψη του CDC το αποδεικνύει ακόμη περισσότερο.

Πηγή : thefederalist.com
Πηγή :
theflagreport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου