MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

«Τσουνάμι» προσφυγών στο ΣΤΕ κατά του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60

( John.k - Όταν απομακρυνθεί το "Καθεστώς" , έχει να λογοδοτήσει αρκετός κόσμος όπως όλα δείχνουν.. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα , ειδικά όταν θα γίνουν αργότερα οι δίκες όλων αυτών που κουνάνε τώρα το δάχτυλο, και θα τα ρίχνει ό ένας στον άλλο, για να σωθούν... )


Από προσφυγές ανεμβολίαστων πολιτών αναμένεται να… κατακλυστεί το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς εκατοντάδες μη εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 60 ετών σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα για το σκληρό πρόστιμο των 100 ευρώ που θα τους επιβάλλεται σε μηνιαία βάση, εφόσον αποφεύγουν να εμβολιαστούν.

Μεγάλες ομάδες ανεμβολίαστων 60άρηδων οργανώνονται ανά τη χώρα και αναθέτουν σε δικηγορικά γραφεία να προσφύγουν στο ΣτΕ, κάτι που σημαίνει πως το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας θα κληθεί να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του προστίμου που επιβάλλεται στους πολίτες άνω των 60 ετών που αρνούνται να εμβολιαστούν, ακόμα και μετά τη θέσπιση της σχετικής υποχρεωτικότητας.

Oπως χαρακτηριστικά αναφέρουν νομικοί κύκλοι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη θα λάβει χώρα είτε δι’ ατομικής προσφυγής ουσίας ή ανακοπής ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων είτε, δια της λεγόμενης πιλοτικής δίκης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ν. 3900/2010, όπως αναθεωρήθηκε με το ν. 4055/2012) καθώς δι’ αυτής επέρχεται ταχύτερα η επίλυση δυσχερών και σύνθετων νομικών ζητημάτων που θα αποτελέσουν αντικείμενο πλήθους δικών. Εν προκειμένω, θα αιτηθούμε εις την πιλοτική δίκη να κριθεί το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας της διατάξεως του νόμου που προβλέπει το πρόστιμο, ως αντικείμενης έναντι υπέρτερων και θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων.Μένει να δούμε τι αποφανθεί επί τω προκειμένω η ελληνική δικαιοσύνη. Πάντως, μέχρι σήμερα τα δικαστήρια, Ευρωπαϊκά και Ελληνικά, έχουν χειριστεί για σχετικές περιπτώσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου