MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η Ελλάδα στο ρυθμό της Πανδημίας, της Γεωπολιτικής και της Οικονομίας

Ο Πέτρος Μηλιαράκης, νομικός που δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC-EU), σε μια συνέντευξη που υπόσχεται αποκαλύψεις και εκπλήξεις που θα συζητηθούν.


- Στην εκπομπή παρεμβαίνει ο Χρίστος Ζήνωνος, Υδρογράφος – Χαρτογράφος, Εμπειρογνώμων Καθορισμού Υπεράκτιων Συνόρων, με ενεργό εμπλοκή στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου.

 
ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ :

- Ποια η εικόνα της Ελλάδας και ποια οικονομικά στοιχεία σε σχέση με άλλες χώρες , αναδεικνύονται ως κομβικής σημασίας

- Ποιο είναι το Δημόσιο Χρέος και τι αναλογεί στο κάθε πολίτη

- Για πρώτη φορά στοιχεία για την επιβάρυνση του Δημόσιου Χρέους από το 1974 έως σήμερα και τι σχέση του Χρέους με την υγειονομική κρίση στο καιρό της Πανδημίας του Covid-19

- Πανδημία και διαχείριση στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας :Τι συμβαίνει σε πολιτικό αλλά και επιστημονικό επίπεδο

- Οι μεγάλες Γεωπολιτικές ανακατατάξεις που επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο, τα Ελληνοτουρκικά και τα λεπτά σημεία Διεθνών Συμβάσεων – Συνθηκών και Δικαιοπολιτικών Θεσμών, από την ΑΟΖ και το Μεικτό Ηπειρωτικό- Αρχιπελαγικό χαρακτήρα του Ελληνικού Κράτους, ως τα θέματα με την Ελληνική Μειονότητα στη Κωνσταντινούπολη και την θρησκευτική στη Θράκη

- Η Κύπρος και οι ανοιχτές προκλήσεις για την κρατική της υπόσταση

- Οι Γερμανικές Οφειλές στην Ελλάδα , το νομικό και πολιτικό πλαίσιο των εξελίξεων

- Οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται , μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση

- Τι δρομολογείται από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝ.ΑΛ και η μεγάλη συζήτηση για τον προσδιορισμών πολιτικών για την κοινωνία στο σήμερα.

- «Σοσιαλδημοκρατία» και Λαϊκισμός. Μύθος ή αλήθεια η απόκρυψη του πραγματικού «στίγματος» , ως «σύμμαχος» της Σχολής του Νεοφιλελευθερισμού ;

- Οι κοινωνίες, τα δικαιώματα, τα δημοκρατικά και συνταγματικά όρια στην εποχή των μεγάλων δικτύων με τις πλατφόρμες , το χάσμα της «τεχνολογικής επανάστασης» των ολίγων ιδιοκτητών τους και της «μεσαιωνικής» πολιτικής θέσμισης για τις κοινωνίες των πολλών , που βουλιάζουν στη νέα ιδιότυπη φτώχεια και τον αποκλεισμό. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου