MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Απιστευτο,αλλά αληθινό:Δημοσιογράφος έπιασε στα πράσα τους εμπρηστές της Βαρυμπόμπης!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ


Διαβάστε το ρεπορτάζ στο κύριο θέμα μας στο Ntaskaspress με τίτλο “Πεντακάθαροι εμπρησμοί σε Βαρυμπόμπη-Εύβοια και για τον “Μυστικό Δείπνο” επιχειρηματιών με φόντο τα δισεκατομμύρια που ΘΑ έρθουν από την Ευρώπη καιτο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στο ρεπορτάζ θα βρείτε στοιχεία για το πως το ελληνικό κράτος ΠΡΟΩΘΕΙ “επενδύσεις” μιλημένων με αφανισμό δασών και δημιουργία “επενδύσεων γης”,στις οποίες ξεπλένονται τα κλεμμένα χρήματα.

Συνεργάτης ερευνητής αμέσως μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ αυτού μας έστειλε μια προαναγγελία του εμπρησμού στη Βαρυμπόμπη.

Η προαναγγελία είναι ένα ρεπορταζ που δημοσιεύθηκε στο καλά πληροφορημένο σάϊτ του λαμπρακέίκου το in.gr.


 
Εκεί ο ρεπόρτερ ξεγυμνώνει τους σημερινούς εμπρηστές γράφοντας τα εξής στις 9 Φεβρουαρίου 2021:

“Ως μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόϊ.Σύμφωνα με τις ιδιες πηγές πολλοί…μνηστήρες “σκανάρουν” τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν δυνατότητες αξιοποίησης τους.Ωστόσο μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό και η διαθέσιμη “καθαρή” γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης”.

Φυσικά και κατηγορηματικά διευκρινίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε τον ρεπόρτερ ως εμπλεκόμενο στον προαναγγελθέντα εμπρησμό.

ΟΙ δημοσιογράφοι ερευνητές τριγυρνάμε στις πηγές ειδήσεων.Στα πολιτικά γραφεία,στα τραπεζικά,παντού.

Εάν ένας πολιτικός μας πει ότι “η Εύβοια είναι ιδανικός τόπος λόγω ανέμων για ανεμογεννήτριες,αλλά δύσκολα θα γίνει μεγάλη επένδυση λόγω δασικών εκτάσεων και περιορισμών” το δημοσιεύουμε.

Εάν καεί στη συνέχεια ακριβώς αυτό το σημείο ουσιαστικά προαναγγείλαμε κατά καθήκον τον εμπρησμό,αλλά η λειτουργία των ΜΜΕ είναι ακριβώς αντίθετη από τη συνέργεια.Είναι καμπανάκι στις αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν προληπτικό ρόλο στις φωτιές να καταγράψουν αυτό το ενδιαφέρον μέσω του ρεπορτάζ και να στήσουν κάμερες,παγίδες κλπ να πιάσουν επ αυτοφώρω τους εμπρηστές,εάν δράσουν.

Στην περίπτωση των βασιλικών κτημάτων είναι ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος του ρεπόρτερ αυτού και του αρμόζει βράβευση.Γιατί εκών-άκων είχε προειδοποιήσει εγκαίρως.Και όπως αποδεικνύεται από την τραγωδία και εγκύρως…

Το ρεπορτάζ αυτό που είναι ουσιαστική απόδειξη του εμπρησμού γίνεται ακόμα πιο σοβαρό με τις φωτογραφίες που βλέπετε.Κάποιες υπηρεσίες είχαν πάρει στα σοβαρά την πιθανότητα εμπρησμού της Βαρυμπόμπης και της περιοχής γύρω απο το Τατόϊ για να δημιουργηθει διαθέσιμη γη για “επενδύσεις” και επενδύσεις.Είναι ο ίδιος ο Ν.Χαρδαλιάς που σε σπάνια προληπτική δημοσίως δράση εμφανίζει την ανάγκη θωράκισης της περιοχής.

Δείτε την ξανά:


Προφανώς και οι υπηρεσίες του Ν.Χαρδαλιά είχαν την ίδια ουσιαστικά πληροφορήση με τον ρεπόρτερ και έσπευσε να τους προ-ειδοποιήσει δημοσίως “νο πασαράν”.

Ομως η φωτιά μπήκε στην πιο κρίσιμη και ευνοϊκή για μεγάλη καταστροφή στιγμή.Οι περισσότεροι έλειπαν από τα σπίτια ο άνεμος ήταν δυνατός,οι στιγμές κατα΄λληλες για αιφνιδιασμό.

Οι εμπρηστές μπορούν να προκαλέσουν εμπρησμό πάνω σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ώστε να το κάνουν να φαίνεται “τυχαία ανάφλεξη στο δίκτυο της ΔΕΗ”.


Κατά την γνώμη μας και την απλή λογική το απίστευτα έγκυρο και έγκαιρο αυτό ρεπορτάζ είναι ουσιαστική προειδοποίηση και άρα απόδειξη εμπρησμού και παράλληλα με την βράβευση του ρεπόρτερ θα πρέπει να ξεκινήσει δικαστική έρευνα.οχι για να κουκουλωθεί,όπως αυτές που αναφέρουμε στο κύριο θέμα μας…

Ειδικά η περιοχή που κάηκε αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων και λήψης μέτρων από την περασμένη άνοιξη.Τον Μάϊο στο Τατόϊ πήγαν να επιθεωρήσουν αντιπυρικά έργα η Υπουργός πολιτισμού(γιατί αλήθεια;με ποιά αρμοδιότητα;με ποιά πληροφόρηση ειδική;) Μενδώνη και ο Ν.Χαρδαλιάς.

Στη συνέχεια,στις 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πολιτική Προστασία με αντικείμενο τον αντιπυρικό σχεδιασμό, με συμμετοχή των 11 Δημάρχων της Αττικής στις περιοχές ευθύνης των οποίων εντοπίζονται περιοχές με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, μεταξύ αυτών και η ευρύτερη περιοχή του Τατοΐου.

Νωρίτερα στις 10 Μαΐου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, 18 περιοχές της Αττικής σε 11 Δήμους κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Οι περιοχές που κάηκαν φυσικά ήταν μέσα σε αυτές.

Τι κάνει νιάου-νιάου κυρ εισαγγελέα μας στα κεραμίδια;Τι άλλο θα έπρεπε να ξέρει κανείς για να μιλήσει και να ερευνήσει καραμπινάτο εμπρησμό;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου