MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κ. Λαπαβίτσας : Πίσω από τα «λεφτόδεντρα» και «ονειρόδεντρα», η ουσία της Ευρωζώνης

Ο καθηγητής – οικονομολόγος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Κώστας Λαπαβίτσας , μιλώντας σήμερα στον 98.4 εξήγησε γιατί πίσω από την εγκατάλειψη του συμφώνου σταθερότητας στην ευρωζώνη, στην ουσία κρύβεται η επανατοποθέτηση με την λογική οικονομικής ισχύος , πρωτίστως της Γερμανίας αλλά και άλλων οικονομιών όπως της Γαλλίας, της υπόθεσης που λέγεται Ε.Ε. στην βάση όχι της αμοιβαιότητας αλλά της οικονομικής ανάκαμψης πρωτίστως αυτών των χωρών. 



Ανέλυσε πως ούτε «λεφτόδεντρα», αλλά ούτε «ονειρόδεντρα» για κοινό ευρωπαϊκό όραμα υπάρχουν πλέον, υποδεικνύοντας ότι επί της ουσίας 12-15 δις σε μια τετραετία θα είναι όσα θα αναλογούν στην Ελλάδα, η οποία αντί για λανθασμένες προσδοκίες , θα έπρεπε να αντιληφθεί όπως η Ιταλία, ότι το αρχετυπικό της λιτότητας, μείωσης του χρέους και του δανεισμού, δεν είναι η ατζέντα πλέον της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου