MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Πυρά Γαλλίας κατά Άγκυρας: Υπάρχει πρόβλημα Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, πρέπει να το λύσουμε

File Photo:Τα γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
EPA, STEPHANIE LECOCQ
Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θάβει το κεφάλι του στην άμμο έναντι της πρόσφατης συμπεριφοράς της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, κατηγορώντας το τουρκικό ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας: «τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί». 

Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα έχουν τηλεδιάσκεψη μέσα στην εβδομάδα καθώς εντείνονται οι εντάσεις μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας 

Μιλώντας ενόψει της τηλεδιάσκεψης, αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι είναι ώρα το ΝΑΤΟ να έχει μία έντιμη συζήτηση για την Τουρκία, όχι μόνο όσο αφορά την συμπεριφορά της στην Λιβύη αλλά και σε άλλα θέματα όπως στην αγορά των S 400 και το μπλοκάρισμα των σχεδίων του ΝΑΤΟ για τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. 

«Έχουμε ζήσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε στρουθοκάμηλοι και να προσποιούμεθα ότι δεν υπάρχει «τουρκικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το λύσουμε», προσέθεσε ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” την συμπεριφορά της Τουρκίας στη Λιβύη. 

Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η απόφαση της Τουρκίας να στείλει επιπλέον όπλα και Σύριους μισθοφόρους στην Λιβύη δεν κάνει τίποτε για να επιτευχθεί ειρήνη και στην πραγματικότητα ωθεί την Ρωσία να αυξήσει την εμπλοκή της. 

Τέλος, κατηγόρησε το τουρκικό ναυτικό ότι χρησιμοποιεί τα NATOϊκά του διακριτικά σήματα ενώ συνοδεύει τουρκικά σκάφη που θεωρούνται ύποπτα για παραβίαση του εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην Λιβύη. 

Πηγή: Reuters

Πηγή : https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου