MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ – ΔΕΛΙΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

Επιτροπή Διακεκριμένων Επιστημόνων που θα διοργανώσει παράλληλες με την πολιτεία εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση των Ελλήνων, συστήνεται από φορείς και οργανώσεις, με την στήριξη του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη. 

Αιτίες της κίνησης αυτής , είναι ο τρόπος λειτουργίας της ορισμένης από την κυβέρνηση «Επιτροπής Ελλάδα 2021», με Πρόεδρο τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, ο οποίος θεωρείται ότι «αποχρωματίζει» την ελληνική ιστορία, ο χαρακτηρισμός του «δικτάτορα» που απέδωσε στον Ιωάννη Καποδίστρια το μέλος της επιτροπής Αριστείδης Χατζής και μια ανάρτηση του ιδίου για τον Γεώργιο ΚαραΪσκάκη που θεωρήθηκε προσβλητική για τον Ήρωα της επανάστασης.

Η Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη μίλησε στην εκπομπή «επί παντός επιστητού» , του europeone και τον Φώτη Κουτσαμπάρη, σχετικά με την πρωτοβουλία.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου