MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Ο Συρίγος για τις Τουρκικές προκλήσεις : Κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε στην Επίθεση

Κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε απο την άμυνα στην Επίθεση, αναφέρει σε τοποθέτησή του ο Καθηγητής Συρίγος απέναντι στις Τουρκικές Προκλήσεις…

Θα δούμε ξανά τις προκλήσεις στα σύνορα, στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα του Έβρου και να το προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε επανάληψη του Έβρου όπως έγινε, θα δούμε κάτι άλλο.!!!!

Το μεταναστευτικό είναι ένα χαρτί που η Τουρκία δεν θα το εγκαταλείψει».

Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι ο Ερντογάν αισθάνεται ότι δεν απειλείται από κανέναν στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας του. Ωστόσο τόνισε ότι «ως γνωστόν στη ζωή δεν υπάρχει παντοδυναμία»

«Δηλαδή μπορεί να συμβεί κάτι και να τα ανατρέψει όλα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει κανείς στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας που να απειλεί πραγματικά τον Ερντογάν», είπε ο κ. Συρίγος στο sputniknews.gr

Χωρίς στρατηγική η Ελλάδα

Όσον αφορά τους χειρισμούς της Ελλάδας, ο κ. Συρίγος που είναι εκλεγμένος βουλευτής με τη ΝΔ θεωρεί «ότι είναι άψογοι». Επισημαίνει, όμως, ότι στην παρούσα φάση, η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε έναν διαφορετικό σχεδιασμό.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε μία φάση που χρειαζόμαστε δύο πράγματα. Πρώτον, μια στρατηγική έναντι της Τουρκίας. Δεν την έχουμε. Δεν μας λείπει τώρα, μας λείπει εδώ και πολλά χρόνια.

Δεύτερον είναι αυτή η στάση άμυνας που έχουμε, δηλαδή αυτή τη στιγμή εμείς αμυνόμαστε στις τουρκικές πρωτοβουλίες. Όταν παίζεις -με όρους ποδοσφαιρικούς- στη “μικρή σου περιοχή”, κάποια στιγμή θα το φας το γκολ.

Οπότε οφείλουμε να αναπτύξουμε κινήσεις τέτοιες στην Τουρκία που να ξεπερνούν το αμυντικό επίπεδο στο οποίο είμαστε τώρα, το οποίο βέβαια σχετίζεται με το πρώτο βήμα που είναι η στρατηγική», ανέφερε ο Καθηγητής!

Σχόλιο: Εμείς χαιρόμαστε που μετά απο χρόνια απαξίωσης άρχισαν ευτυχώς για εμάς Καθηγητές ,όπως ο Μάζης και ο Συρίγος όχι μόνο να ανησυχούν, αλλά να τοποθετούνται και να απαιτούν δυναμικές αντιδράσεις, απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου