MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Μαζική εισβολή στην Ελλάδα

Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο εκβιασμό της Τουρκίας, η οποία ευρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει με τον κορονοϊό και βιώνει συνεχείς στρατιωτικές ήττες – σχεδιάζοντας να αντιδράσει με την κλιμάκωση του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας δεν υιοθέτησε έγκαιρα τη μοναδική λύση που είχε στη διάθεση της: την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έτσι χιλιάδες μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, από χώρες δηλαδή που έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό, εκτός από τους Σύριους, κατευθύνονται μαζικά προς την Ελλάδα – πολύ λιγότεροι προς τη Βουλγαρία, γνωρίζοντας πως η τελευταία προστατεύει στρατιωτικά τα σύνορα της.

Επικαιρότητα

Εκατοντάδες μετανάστες βαδίζουν στις τουρκικές περιοχές που συνορεύουν με την ΕΕ, αφού οι Αρχές της Τουρκίας δήλωσαν πως δεν θα παρεμβαίνουν πλέον για να τους σταματήσουν – αμέσως μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο IDLIB, όπου οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν τη συντονισμένη επίθεση των συριακών δυνάμεων και των Ρώσων, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν.

Ειδικότερα, λίγο μετά το θάνατο 34 Τούρκων στρατιωτών, η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε πως θα ανοίξει τα νότια σύνορα της για 72 ώρες, επιτρέποντας στους μετανάστες να περάσουν ελεύθερα στην Ευρώπη – κυρίως μέσω της Ελλάδας και της Βουλγαρίας (πηγή). Οι περισσότεροι βέβαια κατευθύνονται προς τις ακτές του Αιγαίου, με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ – ενώ η τουρκική συνοριακή αστυνομία, καθώς επίσης οι φύλακες της ακτογραμμής, έχουν πάρει την εντολή να αποχωρήσουν (πηγή).

Πρόκειται για έναν ξεκάθαρο εκβιασμό της Τουρκίας, η οποία ευρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει με τον κορονοϊό και βιώνει συνεχείς στρατιωτικές ήττες – σχεδιάζοντας να αντιδράσει με την κλιμάκωση του βίαιου εποικισμού της Ελλάδας, η κυβέρνηση της οποίας δεν υιοθέτησε έγκαιρα τη μοναδική λύση που είχε στη διάθεση της: την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (άρθρο μας). Έτσι χιλιάδες μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, από χώρες δηλαδή που έχουν προσβληθεί από τι θανατηφόρο ιό, εκτός από τους Σύριους, κατευθύνονται μαζικά προς την Ελλάδα – πολύ λιγότεροι προς τη Βουλγαρία, γνωρίζοντας πως η τελευταία προστατεύει στρατιωτικά τα σύνορα της.

Η Τουρκία που άνοιξε τελικά τη στρόφιγγα της μετανάστευσης μετά την ήττα της, περιμένει πάνω από 1.000.000 μετανάστες μόνο από το IDLIB – στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται σχεδόν 3.000.000. Επομένως η Ελλάδα κινδυνεύει σε μεγάλο βαθμό να πλημμυρίσει από παράνομους μετανάστες τις επόμενες ημέρες – κάτι που δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει χωρίς να κηρύξει τα νησιά και τον Έβρο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ενδεχομένως πάντως να πρόκειται για την προετοιμασία ενός θερμού επεισοδίου με τη χώρα μας, για τον πρόλογο του – ελπίζοντας να το καταλαβαίνει η κυβέρνηση.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου