MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΣΚΟΠΙΑΝΟ Αλήθειες ενοχλητικές για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και Εκκλησία.

ARCO Δημήτρης

Η Ελληνική κοινωνία στην πλατεία Συντάγματος εξέφρασε την αντίθεση της στην ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ και το όλο θέμα τέλειωσε στα πλαίσια των Δημοκρατικών διαδικασιών με παράσταση διαμαρτυρίας των Πολιτών. 

Η συνθήκη των Πρεσπών ψηφίστηκε με πλειοψηφία 153 ψήφων μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. 

Στην πολιτική τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Η αντιπολίτευση (πρέπει να) επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση, πόσον μάλλον αν έχει πεισθεί ότι θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές. Επομένως, όλα καλά έγιναν με την πρόταση εμπιστοσύνης ΚΑΙ την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. 

Οσο για τον πρώην Πρωθυπουργό τον κ Κώστα Καραμανλή τον πληρώνει η Ελληνική Κοινωνία αδρά!

Ζει εδώ στην Ελλάδα ή βρίσκεται κάπου αλλού; 

Από το 2005 ο Καραμανλής είχε πει «ναι» στον Μπους για το όνομα «Μακεδονία» (ολόκληρη η επιστολή).

https://www.documentonews.gr/article/apo-to-2005-o-karamanlhs-eixe-pei-nai-ston-mpoys-gia-to-onoma-makedonia-oloklhrh-h-epistolh



Οι εκλογες 7 Ιουλ 2019 ηταν μια πεντακάθαρη νίκη του φυσιολογικου ακροδεξιού κ Κυρ Μητσοτάκη που αναγκασε τον αντιπαλο του να ζητησει ΕΚΛΟΓΕΣ. Ουσιαστικα εγινε σκατζα βαρδια που λενε οι ναυτικοί. 

Αναβαν λαμπάδες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αν γινόταν καμιά στραβή ή αν ο Πρόεδρος

της Κυβέρνησης κ Αλέξης Τσίπρας έκανε καμιά πονηριά και τους άφηνε αμανάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών.. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. 

To θέμα όμως έχει και την διασκεδαστική του μεριά με τον γραφικό ηλικιωμένο ΜΠΑΡΜΠΑΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ συνεργάτη της ΕΥΠ θα μείνει …..μόνος του στο…κώ(ο)μα ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.Γράφαμε :

O Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων κ Βασ Λεβέντης Μπαρμπαβασίλης θά πρέπει να σταματήσει να δίνει παράσταση κάνοντας ανάγνωση ένα Α4 χαρτί στα ΜΜΕ που τού δίνουν απο την ΕΥΠ "κάποιος" Λουκας Ιωαν και να λέει "είναι προτάσεις " της ένωσης κεντρώων, ενώ μετά απο 1,5 μήνα τα εφαρμόζει η Συγκυβέρνηση ΑΛΕΞΗ και ξαναβγαίνει ο κ Λεβέντης στα …ΜΜΕ λέγοντας …..τα είχαμε προβλέψει. .Αυτά απο Βουλευτές όχι του γράφοντα. 

ΤΩΡΑ τριγυρνάει στην ΨΑΡΑΓΟΡΑ στην ΑΘΗΝΑ, εκκλησίες Αγ Αντωνίου Περιστέρι, Χριστοκοπίδου,Αγ Βαρβάρα ψαρεύοντας ….πολιτικα κορόιδα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΝΑΝ….ΜΑΚΕΔΟΝΑΜΑΧΟ : Όταν έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης ότι πρέπει να βρούμε συμβιβασμό για το όνομα Μακεδονία με τα Σκόπια λέγοντας αυτα που ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ(επιστολή σε όλους).

Απολαύστε……"υπεύθυνα" τον Μπαρμπαβασίλη ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ VIEDO
 


Οι ενοχλητικές αλήθειες για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αλήθεια πρώτη: Ο κ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει πολλές φορές υπέρ της λύσης του προβλήματος με σύνθετη ονομασία, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα έμενε το σκέτο Μακεδονία . Οπερ και εγένετο!

Τώρα, που αυτό πηγε να διορθωθεί με τη σύνθετη ονομασία, είχαμε άφρονες και τυχοδιωκτικές αντιδράσεις. Επίσης, η κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη έπεσε από τους «μακεδονομάχους» της τότε εποχής, οι οποίοι ωθούσαν τον γιο του προς ένα μεγάλο λάθος.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Ναι στη σύνθετη ονομασία, διαφορετικά θα πάμε σε σκέτο 'Μακεδονία'»


Αλήθεια δεύτερη: Ο έτερος των πρωθυπουργών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής είχε φτάσει το 2008 κοντά στη λύση με σύνθετη ονομασία

(ΑΚΟΥΣΤΕ τα λόγια του), αλλά την απέρριψαν οι εθνικιστές του Γκρουέφσκι. Η δε υπουργός Εξωτερικών της εποχής Ντόρα Μπακογιάννη το έχει πει urbi et orbi , αλλά σήμερα κάνει την καρδιά της πέτρα και ψελλίζει διάφορες, καθόλου πειστικές, δικαιολογίες. Κατανοητό, η πολιτική αδελφοκτονία είναι βαρύ αμάρτημα για να το διαπράξει κανείς.

Ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008


Η Ντόρα Μπακογιάννη τους αποκαλεί σκέτο Μακεδόνες και την ενοχλεί το «Βόρεια Μακεδονία».


Αλήθεια τρίτη : Όταν οι νεοδημοκράτες φώναζαν «Αλήτη, προδότη, Σαμαρά» (Video).Τα πολιτικα καραγκιοζιλικια των νεοδημοκρατών του…λαού.



Στο βίντεο, στο βήμα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μιλά για την οικονομία. Την ίδια ώρα οι νεοδημοκράτες φώναζαν

«αλήτη, προδότη, Σαμαρά» και γιουχάρουν (Μακεδονικό).

Αλήθεια τέταρτη : Τα ψέματα του Σαμαρά για το Μακεδονικό: Τι είπε στην πραγματικότητα ο Μιτεράν (Video)


Ο Μιτεράν αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία του βορρά


Αλήθεια πέμπτη : Ο ίδιος ο Κυρ Μητσοτάκης , σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή πριν τον πάρουν από κάτω οι «μακεδονομάχοι», είχε ταχθεί, ανοιχτά και μέσα στη Βουλή, υπέρ της λύσης με σύνθετη ονομασία, για να μην άφηνε την κυβέρνηση να σπεκουλάρει μόνη της με το θέμα. 

Κυρ Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Η γραμμή της ΝΔ είναι σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό.

https://www.protothema.gr/politics/article/748601/mitsotakis-gia-skopiano-i-grammi-tis-nd-einai-suntheti-onomasia-erga-omnes-horis-alutrotismo



ΠΑΣΟΚ -ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ναι στην σύνθετη ονομασία erga omnes


Αλήθεια έκτη : Μόλις φάνηκε ότι η λύση πλησιάζει, ξεσηκώθηκαν οι «μακεδονομάχοι» και άρχισε ο κ Καμμένος το αντάρτικο, ο κ Μητσοτάκης το γύρισε. Ο φόβος ότι μπορεί να έχει την τύχη του πατέρα του και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει πρωθυπουργός ηταν ένας αξεπέραστος φόβος. Αλλά δεν ηταν πραγματικός. 

Αλήθεια έβδομη : Ολοι οι σοβαροί άνθρωποι στην Ελλάδα- και δη αυτοί που έχουν χειριστεί το θέμα- είχαν ταχθεί υπέρ της λύσης. Και αυτό που διακινείται δεξιά κι αριστερά, ότι τάχα δεν έχουν μιλήσει ο κ Κώστας Σημίτης και ο κ Γιώργος Παπανδρέου, είναι από συνειδητό ψεύδος έως ασυγχώρητη επιπολαιότητα.

Κώστας Σημίτης: «Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει μια λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ»

http://www.avgi.gr/article/10842/8680082/kostas-semites-to-ethniko-sympheron-epitassei-mia-lyse-sto-problema-me-ten-pgdm-


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

http://www.tokinima.gr/papandreou_fyrom_20180615/

Η συμφωνία για το Σκοπιανό «ζαλίζει» το Κίνημα Αλλαγής- Το «ναι» Θεοδωράκη φέρνει «μουρμούρες» και εξελίξεις.

https://thecaller.gr/politiki/simfonia-gia-skopiano-zalizi-to-kinima-allagis-to-ne-theodoraki-mourmoures

Αλήθεια όγδοη : Ολες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα συγγενή με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ειχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας, ακόμα και ο θερμότερος υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη ο κ Βέμπερ
Μητσοτάκης και Γεννηματά ηταν απομονωμένοι διεθνώς. Και καλά η πρόεδρος του, μικρού πλέον, ΠΑΣΟΚ δεν νοιαζόταν γι’αυτά, αλλά ο κ. Μητσοτάκης τι θα έκανε αν (λέμε αν), γινόταν καμιά στραβή και δεν είχε περάσει η Συμφωνία;

Θα έκανε…επαναδιαπραγμάτευση, όπως ο κ Σαμαράς με τα Μνημόνια; Εδώ γελάνε. 

Ο Βέμπερ «αδειάζει» τον Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

https://www.tanea.gr/2019/01/10/politics/o-vemper-adeiazei-to-mitsotaki-gia-ti-symfonia-ton-prespon

επικεφαλής Υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ=ΝΔ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο EURACTIV.com.
Αλήθεια ένατη : Τα όποια επιχειρήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών κατέρρευσαν πλήρως μετά την οριστική υποστήριξή της από έναν υπεράνω υποψίας παλιό μακεδονομάχο . Ο κ Μέρτζος υπήρξε ο ιδιαίτερος του πατρός Μητσοτάκη, αφαίρεσε κάθε φύλλο συκής από το Μακεδονικό. 

Αλήθεια δέκατη : ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΦΕΚ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΕΚ ΤΟΥ 1959).

ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΦΕΚ (238 ΕΤΟΥΣ 1959, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 4009) ΤΟ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤEΘΗΚΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.

https://epistimonikos.wordpress.com/2018/01/21/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB/

Η Συμφωνία των Πρεσπών ηταν μια μεγάλη πολιτική απόφαση, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, που δίνει λύση σε ένα χρονίζον θέμα εξωτερικής πολιτικής.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΚΡΥΒΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ αυτό που ειχαν επισήμως αποδεχθεί. 

Η ζωή θέλει ωριμότητα και γενναίες αποφάσεις όπως η συμφωνία των Πρεσπών. ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΘΥΝΗΤΟ.

Λύση που επιδίωκαν όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1992. Η αντιπολίτευση έλεγε «Οχι», όπως το 1979 (Ζάππειο η πανηγυρική τελετή για την ένταξη της Ελλάδας Ένα μήνα μετά, στις 28 Ιουνίου, η Συνθήκη ένταξης επικυρώθηκε από τη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την ψηφοφορία ) και το 1982 (ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. Η ΝΔ αποχωρεί από την ψηφοφορία). 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ και οι δύο -Μητσοτάκης και Γεννηματά- μοιραία είπαν «Οχι» στην ψηφοφορία εισόδου της Βορ Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, προσθέτοντας στην αλυσίδα μεγάλων λαθών της Μεταπολίτευσης το τρίτο, το δικό τους.

Δυστυχώς, δεν ηταν σε θέση να αλλάξουν κάτι, έστω την τελευταία στιγμή, μη αντιλαμβανόμενοι την αξία αυτού που είχε πει ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι: «Ενα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε». 

Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η συγκυρία και ο φόβος του πολιτικού κόστους, μαζί με την ψηφοθηρία, απαγορεύουν σε κόμματα και πρόσωπα να υποστηρίξουν μια λύση με την οποία κατά βάθος συμφωνούν. Και, δεύτερον, οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ιστορική γνώση ή δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτήν, δεν έχουν αίσθηση του βάρους αυτού που λένε και δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Αλλιώς, θα γνώριζαν τα σοβαρά λάθη προκατόχων τους και δεν θα τα επαναλάμβαναν. 

Δεν υπάρχει καμία ελπίδα ούτε σωτηρία για την ΕΛΛΑΔΑ μας όταν στο όνομα του πατριωτισμού κρύβουν την Πατριδοκαπηλία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΠΡΟΣΒΆΛΛΟΝΤΑΣ τον ΤΟΤΕ ανώτερο Πολιτειακό παράγοντα, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ,θεωρώντας ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 

ΝΔ & ΠΑΣΟΚ: «Ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes»  


#Σύνταγμα

Η Ελλάδα έχασε τόσα χρόνια με την ασυνενοησία κάποιων. 

Η ΑΒΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. 

Η Εκκλησία δεν θέλει τους Σοπιανούς διότι οι είναι εξαρχικοί , δηλαδή η εκκλησία τους δεν ανήκει ούτε στην Ελληνική ούτε στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και αυτή η αποστασία τους είναι ασυγχώρητη από την Ελληνική εκκλησία.

Γιαυτή την αποστασία βέβαια φταίνε οι Ρώσοι οι οποίοι από το 1900 πιπιλισαν τα μυαλά των Σκοπιανών και Βουλγάρων να αποσχισθούν από το Πατριαρχείο. 

Ωστόσο η εκκλησία καλοβλέπει 30 εκατομμύρια νέα μέλη που θα ανήκουν στο Πατριαρχείο, ας είναι και τουρκομογγόλοι, αλλά δεν θέλει τους αποστάτες Σκοπιανούς και Βούλγαρους διότι χαλάνε την πιάτσα. 

Στην πραγματικότητα, η τελευταία πράξη του αποκλεισμού των Σκοπίων από την ΕΕ δεν ήταν παρά μια μικρή λεπτομέρεια στο παζάρι Παρισίων – Βερολίνου για μια ισόρροπη σχέση εξουσίας μεταξύ τους και όχι για μια Ευρώπη με γερμανική σφραγίδα. Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, ήδη ο Γάλλος πρόεδρος έλαβε σοβαρά ανταλλάγματα κατά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ : Η κυβέρνηση ΝΔ επιβάλλεται να επεξεργαστεί και να διαμορφώσει συντεταγμένη και ολοκληρωμένη βαλκανική πολιτική, που θα αναδείξει στην πράξη – και όχι στα λόγια – την Ελλάδα ως την πρωτοπόρο δύναμη στα Βαλκάνια. Και κρυπτόμενη τη μια πίσω από τη Γερμανία και την άλλη πίσω από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία, δεν δείχνει να διεκδικεί έναν τέτοιο ρόλο.
Άραγε, πως θα πετύχει τέτοιους στόχους, όταν η Αθήνα έχει βάλει στην “κατάψυξη” τις τριμερείς και τετραμερείς με βαλκανικές χώρες ; 

Γιατί αφήνει ανοικτό το πεδίο σε άλλες δυνάμεις να δράσουν; Γιατί σταμάτησε τις επαφές με τις χώρες του Βίζεγκραντ; 

Εαν ο αγωγός EASTMED δεν περάσει απο ΙΤΑΛΙΑ γιατι ο ΣΑΛΒΙΝΙ που χρηματοδοτείται απο τον ΠΟΥΤΙΝ δεν τον θέλει ,τοτε ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ να το εχουν κατα νο ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ και ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ εις βάρος της ΕΛΛΑΔΟΣ. 

Πολλές φορές το έχω γράψει ότι η εξομάλυνση των διαφορών με τους γείτονες με προοπτική ανάληψης της αρχηγίας σε μια Βαλκανική 

Ένωση είναι το μέλλον και όχι τα ΄΄σούπα-μούπες ΄΄ και οι διπλωματικοί παλιμπαιδισμοί. 

Ευχαριστώ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ/ΚΑΛΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου