MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Κόλαφος για την Τουρκία: 405 βουλευτές υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, μόνο 11 κατά

Με ψήφους 405 υπέρ και 11 κατά, η αμερικανική Βουλή αναγνώρισε το τουρκικό έγκλημα της Γενοκτονίας εναντίον των Αρμενίων.

Το αποτέλεσμα είναι καταπέλτης και κόλαφος για την Τουρκία και προσωπικά τον πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν. 225 Δημοκρατικοί και 178 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Έντεκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν εναντίον της αναγνώρισης

Οι βουλευτές, που δέχθηκαν απειλητική επιστολή από τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον δεν δειλίασαν ούτε στιγμή. Προχώρησαν και ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Το ψήφισμα αυτό αναφέρει ότι είναι πολιτική των ΗΠΑ να μνημονεύουν ως γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915-1923.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

“Η βαρβαρότητα που διαπράχθηκε εναντίον του λαού της Αρμενίας ήταν γενοκτονία. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι μιλώντας στην ολομέλεια, η οποία ψήφισε για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο βουλευτής Άνταμ Σίφ τόνισε:
“Δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι κατάλληλα για να μιλήσουμε γι’ αυτά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υπογραμμίσουμε τα γεγονότα: ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία διέπραξε αυτό το απεχθές έγκλημα κατά των Αρμενίων».
Ο βουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλιοτ Ένγκελ δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής:

«Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε στον Ερντογαν όλα όσα ζήτησε. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο πρέοδρος της Τουρκίας Ερντογαν θα πληρώσει για τις πράξεις του. Αφού η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε, το Κογκρέσο πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε, ανοίγοντας τη συζήτηση στην Βουλή για τις κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου