MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η Άγκυρα γελάει με τις κυρώσεις-«χάδια» της ΕΕ: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»

Δεν ασχολήθηκαν καθόλου στην Άγκυρα με τις κυρώσεις-«χάδια» που επιβάλει η ΕΕ στην Τουρκία.

«Οι αποφάσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις δραστηριότητές στην έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανακοίνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκίας

Η ΕΕ σε κείμενο συμπερασμάτων αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Οπως αποφάσισε, αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία περί ολοκληρωμένων αερομεταφορών και συμφωνεί να μην διεξάγεται προς το παρόν το Συμβούλιο Σύνδεσης και άλλες συναντήσεις των διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας.

Δηλαδή τους λένε εν ολίγοις «δεν σας μιλάμε» και στην Άγκυρα... στεναχωρέθηκαν πάρα πολύ...

Στο ίδιο κείμενο, η ΕΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι παρά τις εκκλήσεις η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Το Συμβούλιο καλεί και πάλι την Τουρκία να απέχει από τέτοιες ενέργειες, να ενεργεί με πνεύμα καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». 

Λεκτικές καταδίκες οι οποίες όμως δεν έχουν κανέναν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου