MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στο κόκκινο εξελίσσεται η κυβερνητική αντιπαράθεση μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος αισθάνθηκε ότι δεν καλύφθηκε από τον πρωθυπουργό στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και την αντιπαράθεση του με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κοτζιάς από το πρωί είχε συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες του, ενώ μετά τη δήλωση και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου ένιωσε θιγμένος.

Ειδικότερα συνεργάτες του ανέφεραν ότι αισθάνθηκε θιγμένος από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο για τα μυστικά κονδύλια, καθώς ο υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση. Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ανέφεραν στην Καθημερινή ότι ο κ. Κοτζιάς «εθίγη τρομερά από τις επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, ότι είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια» καθώς και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα επιθέσεις.

Πολιτική πρωτοβουλία για τα «μυστικά κονδύλια»

Πρωτοβουλία για να σχηματιστεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει νόμο, με τον οποίο θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων, αναλάμβανε άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών, κ.Νίκος Κοτζιάς, όπως αναφέρουν πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου