MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Στη Θεσσαλονίκη το μεγάλο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό - Επεισόδια από αντιεξουσιαστές

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να φτάσει κόσμος με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα

Προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Κυριακής 21/1, στις 14:00, είναι η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία».

Στη συμπρωτεύουσα αναμένεται να φτάσει κόσμος με λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Μάλιστα, ραντεβού στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι θα δώσουν 30.000 άτομα, ενώ θα φτάσουν 500 τουριστικά λεωφορεία.

Tο "παρών" στο συλλαλητήριο θα δώσουν και βουλευτές, ενώ θα παραστεί ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της κάλεσε στελέχη, φίλους και βουλευτές της, να πάνε στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Πέραν του κεντρικού συλλαλητηρίου το μεσημέρι, ο Μητροπολίτης Άνθιμος πραγματοποίησε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τον κόσμο να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, ενώ θα γίνει και μηχανοκίνητη πορεία στην Καμάρα από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Επεισόδια από αντιεξουσιαστές

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι σήμερα (21/1/2018) στη Θεσσαλονίκη μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και πολιτών που λαμβάνουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Αντιεξουσιαστές απέσπασαν την ελληνική σημαία από πολίτες, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση και την έκαψαν, όπως μετέδωσε ο FocusFM.

Επιπλέον, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε δύο μαθήτριες, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Εν τω μεταξύ επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε κόσμο στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, τη στιγμή που το λεωφορείο ήταν στην οδό Πανεπιστημίου, άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν στη συμβολή με την Εμμανουήλ Μπενάκη και πέταξαν πέτρες.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά προκλήθηκαν φθορές στο όχημα.

Νωρίτερα άγνωστοι κόλλησαν στους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο αφίσες με συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εν μέσω διαπραγμάτευσης Ελλάδας- Σκοπίων και δεν θα παραστεί.

Τα φυλλάδια , σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, δεν έχουν καμία σχέση με σημερινή διοργάνωση, ενώ δόθηκε εντολή από τη συντονιστική επιτροπή να απομακρυνθούν άμεσα.

Παράλληλα, στην Αθήνα σημειώθηκε επίθεση από αγνώστους σε λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου που θα μετέφερε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά μόνο φθορές στο όχημα.

Οι κλειστοί δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα τις μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου