MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ερντογάν: Πρακτικές των Ναζί ακολουθούν οι Γερμανοί!

Την πιο ευαίσθητη γερμανική «χορδή» επέλεξε να χτυπήσει ο Ερντογάν, συγκρίνοντας τις ενέργειες των Γερμανών με τις πρακτικές των Ναζί! Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στον φραστικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τους Γερμανούς κυβερνητικούς να προσπαθούν μάταια να εξηγήσουν στους Τούρκους, ότι ορισμένες αποφάσεις σε ένα ομοσπονδιακό σύστημα αποτελούν δικαιοδοσία των τοπικών κυβερνήσεων των συστατικών κρατιδίων και της αυτοδιοίκησης! 

Η αήθης επίθεση του Ερντογάν εξαπολύθηκε επειδή απαγορεύονται οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις στη Γερμανία με στόχο να εξασφαλίσει τη θετική ψήφο όσων θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών στην Τουρκία που θα μετατρέψουν το πολιτειακό σύστημα σε Προεδρική Δημοκρατία από Προεδρευόμενη Δημοκρατία που είναι σήμερα (τα «Δημοκρατία» νομιμοποιείται όποιος επιθυμεί να το κλείσει σε εισαγωγικά…). 

Η οργή του Ερντογάν είναι πολιτικά ευεξήγητη, αφού 1,4 εκατομμύρια Τούρκοι που κατοικούν στη Γερμανία είναι μια κρίσιμη μάζα την οποία θέλει στο πλευρό του για να κατορθώσει να κερδίσει το δημοψήφισμα. Ωστόσο, πολιτικά η ενέργειά του είναι τουλάχιστον άκομψη και παρά την τεράστια ανοχή που δείχνει η γερμανική κυβέρνηση απέναντί του, στο τέλος οι συνέπειες θα είναι σκληρές. 

Τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας έχει επιβαρύνει και η σύλληψη και φυλάκιση του τουρκικής καταγωγής ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt ο οποίος κατηγορείται με γελοιότητες, με τον Ερντογάν να φτάνει στο σημείο να τον αποκαλέσει «πράκτορα των Γερμανών»! 

Η ανεξέλεγκτη φύση του Τούρκου ηγέτη οδήγησε τον Αυστριακό καγκελάριο, η χώρα του οποίου κεντρικά αποφάσισε να μην επιτρέψει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των Τούρκων Ισλαμιστών, να ζητήσει την άμεση διαμόρφωση συνολικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου