MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

«Το ευρώ είναι πιθανό να καταρρεύσει σε 1,5 χρόνο», υποστηρίζει ο επικρατέστερος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.

( Σ.Σ. : Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν σημασία, γιατί η Γερμανία και η ντόπια Ελίτ έδωσαν εντολή στους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην σκέφτονται ένα Plan B για αυτή την περίπτωση, και έτσι οι βουλευτές και τα κόμματα δεν το σκέφτονται. Και όλοι είναι χαρούμενοι που μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της παγκόσμιας οικονομίας... υπάρχουν κάποιοι που τους δείχνουν τον δρόμο....) 

Απαισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ εμφανίζεται ο Τεντ Μάλοχ, ο επικρατέστερος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο κ. Μάλοχ, ο οποίος είναι καθηγητής στο Henley Business School, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι «μέσα στους επόμενους 18 μήνες το ευρώ θα καταρρεύσει».

Και συνέχισε λέγοντας: «το ευρώ όχι μόνο είναι υπό διάλυση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ενάμισι χρόνο». 

Ο Τεντ Μάλοχ τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ο μόνος που έχει την άποψη αυτή παραπέμποντας σε δηλώσεις του οικονομολόγου Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα». 

Ο οικονομολόγος και πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός γραμματέας στα Ηνωμένα Εθνη στη Γενεύη θεωρείται ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα επιλέξει ο Τραμπ για να στείλει στις Βρυξέλλες. Εάν τελικά αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο Μάλοχ θα διοριστεί επίσημα από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. 

Πηγή : kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου