MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μόνο μια χώρα θέτει θέμα για εξαγγελίες Τσίπρα, λέει ο Μοσκοβισί φωτογραφίζοντας τη Γερμανία

Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρω-Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση αυτή παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. 

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την εκτίμηση ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης τα εν λόγω μέτρα, δεδομένου ότι δεν έχει καμία επίπτωση στους στόχους της συμφωνίας η κοινωνική αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων.

http://mignatiou.com/2016/12/iper-ton-ellinikon-theseon-o-soults-gia-dnt-diapragmatefsi-simfona-me-kivernitikes-piges/

http://mignatiou.com/2016/12/stirixi-se-tsipra-apo-moskovisi-pitela-meta-to-pagoma-metron-gia-chreos-apo-to-eurogroup/

http://mignatiou.com/2016/12/ston-pago-ta-metra-gia-elafrinsi-chreous-logo-exangelion-tsipra-anaferi-o-germanikos-tipos/

15/12/2016 14:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νίκος Παπαδημητρίου
Βρυξέλλες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου