MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΒΟΜΒΑ Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους – λένε ψέματα στους Έλληνες

Έκθετους αφήνει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί με τις δηλώσεις του για το ελληνικό χρέος. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό ραδιόφωνο France Info, ο ίδιος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρχει κούρεμα στο χρέος όπως το περιμένει η ελληνική πλευρά. Μάλιστα ο επίτροπος οικονομικών ήταν απόλυτος στο ότι δεν πρέπει καθόλου να αλλάξει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων καθώς και πως είναι λάθος να λένε στους Έλληνες ότι θα γίνει κούρεμα χρέους. 

Επισήμανε ωστόσο ότι στο eurogroup της 24ης Μαΐου θα τεθεί το θέμα για το ελληνικό χρέος, αλλά μόνο με κατεύθυνση την ανάληψη δράσης στη διαχείριση ίσως και επιμήκυνση του χρέους. 

Ακόμα, δήλωσε πεπεισμένος ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό το καλοκαίρι, το δράμα του περασμένου καλοκαιριού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. «Δεν θα έχουμε άλλη κρίση, επειδή προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», δήλωσε, επισημαίνοντας την πρόοδο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.

Πηγή : Scoops.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου