MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Έφαγαν 975 δις ευρώ…

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη του διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτη Ξυδώνα, ο οποίος αποκάλυψε πως μέσα σε 35 χρόνια η χώρα δανείστηκε το υπέρογκο ποσό των 975 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της μελέτης, τα 650 δις ευρώ προέρχονται από δάνεια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πέρασαν από την Ελλάδα, ενώ τα 300 δις από επιδοτήσεις που εισέπραξε η χώρα μας καθ’ όλη τη διάρκεια των 35 αυτών ετών.

Καταλαβαίνουμε πλέον ποιο είναι το μέγεθος της μαύρης τρύπας που έχει δημιουργηθεί και το γιγαντιαίου χρέους που έχει προκληθεί από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων αυτών, οι οποίοι μας οδήγησαν στα μνημόνια και στο ΔΝΤ. Όλα τα μέτρα φτώχειας και λιτότητας έχουν στην ουσία πυροδοτηθεί από τις εγκληματικές κινήσεις αυτές, οι οποίες έχουν διαλύσει την Ελλάδα.

Επιπλέον, η διαπλοκή που προκλήθηκε από τον συνεχή δικομματισμό των ετών της μεταπολίτευσης, συνεπικουρεί στην όξυνση της κρίσης, αφού στην ουσία γιγάντωσε το ήδη τεράστιο χρέος. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα σκάνδαλα της Siemens, των υποβρυχίων και των δημοσίων διαγωνισμών, τα οποία είχαν αρνητικότατες συνέπειες για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών μας βοηθά να κατανοήσουμε ποιοι είναι οι αληθινοί παράγοντες της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Οι ίδιοι άνθρωποι που προκάλεσαν το πρόβλημα και μας οδήγησαν στην καταστροφή, καλούν σήμερα τους πολίτες να «υπομείνουν» κι άλλες περικοπές, φορολογικά μέτρα και βάναυση λιτότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι σε λίγο καιρό θα ζητήσουν τη ψήφο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου