MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Έρευνα: Δεν εμπιστεύονται τα κανάλια για αντικειμενική ενημέρωση οι πολίτες

Καχύποπτοι και επικριτικοί εμφανίζονται οι πολίτες απέναντι στα τηλεοπτικά ΜΜΕ και στον ρόλο τους στην αντικειμενική ενημέρωση, σύμφωνα με έρευνα της Palmos Analysis για την «Εφημερίδα των Συντακτών». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ερωτώμενοι αξιολογούν αρνητικά τη συμβολή...

των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στην αντικειμενική πληροφόρηση του κοινού, ενώ η υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφων/εκδοτών φαίνεται να απασχόλησε σημαντικά την κοινή γνώμη, η οποία απαιτεί αποτελεσματικότερο έλεγχο της διάθεσης των κονδυλίων της κρατικής διαφήμισης από τη σημερινή κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα διαπιστώνει ότι:

-Σχεδόν το 75% των Ελλήνων αξιολογεί αρνητικά (57% αρνητικά και 16% μάλλον αρνητικά σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας) τη συμβολή των ιδιωτικών καναλιών στην αντικειμενική πληροφόρηση.

-Το 64% των συμμετεχόντων απαντάει ότι θέλει από την κυβέρνηση Τσίπρα να δώσει προτεραιότητα στην πάταξη των φαινομένων διαπλοκής προκειμένου να έχει επιτέλους μια σφαιρική, αντικειμενική και ανεξάρτητη πληροφόρηση, όπως δικαιούται κάθε πολίτης μιας ευνομούμενης χώρας.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων, θεωρεί πως κατά την τελευταία 25ετία το καθεστώς αδειοδότητης των καναλιών ήταν αδιαφανές και δεν απέκλειε φαινόμενα διαπλοκής μεταξύ των ιδιοκτητών τους και των πολιτικών.
-Το 67% των πολιτών εμφανίζεται να βλέπουν θετικά (+μάλλον θετικά) τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνηση για τις άδειες, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε στήριξη του έργου που έχει αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς.

Πηγή : http://directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου