MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΙΤ.

Υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής ηγεσίας στη χώρα μας. Όλα τα δεινά που έχουν κατά καιρούς κτυπήσει το ελληνικό έθνος, οφείλονται κυρίως στην εσωτερική ελίτ (οικονομική, πολιτική, πνευματική). 

Έχουμε έναν υπέροχο λαό που όμως τον έχει καταστρέψει ηθικά και υλικά η άρχουσα παρασιτική κρατικοδίαιτη ελίτ, με τη συμπεριφορά της και τις ενέργειές της, Η οποία ελίτ, ως μόνο στόχο έχει την εκμετάλλευση του λαού και την εξαγωγή του πλούτου στο εξωτερικό, αδιαφορώντας για την επανεπένδυσή του και την ανάπτυξη της χώρας. 

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει απέναντι στην Τουρκία. Η τουρκική ελίτ, κατά βάση εθνικιστική, είναι απείρως πιο ικανή από τη δική μας, ενδιαφέρεται κυρίως για τα τουρκικά συμφέροντα και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τουρκικού λαού, ο οποίος την ακολουθεί τυφλά. 

Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν τουλάχιστον θεσμικά αφαιρέσουμε από την παρασιτική ελίτ, τη δυνατότητα να ελέγχει την πολιτική εξουσία και να παίρνει αποφάσεις μόνο για τα συμφέροντά της. Η πολιτική εξουσία πρέπει να περάσει στον δημοκρατικό έλεγχο της κοινωνίας. 

Πηγή : hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου