MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σημαντικά Σημάδια που Προηγήθηκαν Στις Προηγούμενες Συντριβές της Παγκόσμιας Χρηματιστηριακής Αγοράς Έκαναν την Εμφάνιση τους!

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 

Τα προειδοποιητικά σήματα που προηγήθηκαν των παγκόσμιων συντριβών του χρηματιστηρίου το 1929, το 2000 και το 2008 έχουν μόλις ενεργοποιηθεί! 

Ο Jason Goepfert (SentimenTrader) αποκαλύπτει: «Τα Αποθέματα τώρα υποφέρουν από δύο διορθώσεις 10% σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με τις δοκιμές μας, αυτό συνέβη μόνο σε τρεις άλλες μοναδικές ημερομηνίες, το 1929, το 2000 και το 2008. Σε όλες αυτές προηγήθηκαν major bear markets. 

Σε πιο βραχυπρόθεσμη βάση, η κοντινή πλειοψηφία των δεικτών μας τώρα Υπερπωλείται ή παρουσιάζει ακραία απαισιοδοξία. Βλέπουμε την πιο βαρύ μονόπλευρο όγκο πωλήσεων σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την αναλογία Ratio (έντασης). 

Οι αγορές δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες υπερπωλήσεων … Η S & P 500 έχει διορθωθεί τώρα 10% από το κοντινό υψηλό 52 εβδομάδων για δεύτερη φορά σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Εν τω μεταξύ, έχει κινητοποιηθεί τουλάχιστον 10%. 

Πηγαίνοντας πίσω στο 1928, βλέπουμε πως αυτό συνέβη μόνο σε τέσσερις άλλες ημερομηνίες, τον Οκτώβριο του 1929, στις 23 Μάη του 2000, Στις 11 του Οκτώβρη του 2000 και στις 8 Ιανουαρίου 2008. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, αυτές ήταν ημερομηνίες που πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα για τον κίνδυνο που διατρέχει σήμερα η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά. 


Μικρότερης διάρκειας, η πώληση της Τετάρτης ήταν συντριπτική, με περισσότερο από το 90% του όγκου να ρέει μέσα στη μείωση των αποθεμάτων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών, ο δείκτης έντασης έχει πέσει κάτω από 28% για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια. 

Η κατώτατη γραμμή, είναι μία από τις πιο δύσκολες συγκυρίες. Τα αποθέματα έχουν ξεπουληθεί, αλλά οι αγορές δεν ανταποκρίνονται καλά σε αυτό. Υπάρχουν παρατεταμένες μακροπρόθεσμες ανησυχίες, αλλά και πολλά θετικά, κοιτάζοντας άλλες αγορές να έχουν ξεπουληθεί. 

Πηγή : hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου