MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Β. Βιλιάρδος: Τρύπα στο χάος αν δεν υπάρξει διαγραφή χρέους

«Το ασφαλιστικό αλλά και μία σειρά άλλα μέτρα της κυβέρνησης είναι μόνο δημοσιονομικού χαρακτήρα, μπορεί να ψηφίζονται αλλά η εφαρμογή τους οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση και νέες τρύπες προς δανεισμό. 

Όσο επενδύσεις δε γίνονται σε μία χώρα που δεν αποπνέει προοπτικές ανάπτυξης, τόσο η Ελλάδα θα καταβυθίζεται. Η ουσία είναι το χρέος: αν αυτό δεν διαγραφεί και ονομαστικά, οι συζητήσεις για απλή εξυπηρέτησή του δεν οδηγούν σε καμία ανάκαμψη», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο οικονομολόγος αναλυτής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος. 

Παράλληλα μίλησε για τη μεγάλη επικοινωνιακά παραδοξότητα στην Ε.Ε., η χώρα που δεν επιθυμεί τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη είναι αναμφίβολα η Γερμανία – έχοντας χρηματοδοτήσει την Πορτογαλία, έτσι ώστε να το εξοφλήσει, καθώς επίσης την Ιρλανδία. 

Εντούτοις, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιμένει πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ – ενώ η ίδια η Ελλάδα, προηγουμένως μέσω του κ. Σαμαρά (ο οποίος ανετράπη λίγο αργότερα) και πρόσφατα από τη σημερινή κυβέρνηση (που μάλλον δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της), τάσσεται επίσης εναντίον του ΔΝΤ.


Πηγή : http://www.neakriti.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου